Best of România, te iubesc!

Best of România, te iubesc!
Citeste mai mult despre: Pro Tv, Cristaian Leonte, Romania te iubesc,
Data: 22 Ianuarie 2009
Ultima ediţie în care se difuzează cele mai bune reportaje realizate de jurnaliştii de top de la România, te iubesc!, aminteşte telespectatorilor Pro Tv lecţia de generozitate, omenie şi curaj pe care a dat-o o tânără de numai 19 ani atunci când a luat în plasament doi fraţi trimişi în fiecare zi la cerşit chiar de propriii lor părinţi.

Atunci când s-au aşezat la casa lor, a adoptat şi o fetiţă de la un centru de plasament. Prin gestul său, ea a demonstrat că generozitatea nu cunoaşte limite de vârstă şi ca fiecare are posibilitatatea de a salva un suflet de la un destin nemilos.  

O casă tradiţională, construită în pur stil românesc tronează în inima celui mai bogat şi mai faimos cartier al fabuloasei metropole americane New York. Un arhitect român a avut curajul de a construi ceva cu totul şi cu totul diferit de ceea ce este în jur. Cerdacul ţărănesc şi arcadele ca la Peleş sunt sarea şi piperul construcţiei. Nimeni nu se mai îndoieşte că reşedinţa face notă discordantă cu toate palatele din jur, iar unicitatea ei îi da valoare: nu mai puţin de 4 milioane de dolari ar trebui să achite cel care vrea sa-i fie proprietar. Portretul unui arhitect îndrazneţ, duminică, la România, te iubesc!  

Un adevăr dureros se ascunde în culisele afacerilor imobiliare care domina Bucureştiul contemporan. ”Rechinii” imobiliari nu ezită atunci când propriile interese dictează demolarea monumentelor arhitectonice. Bucureştiul interbelic este ameninţat de oameni iresponsabili, protejati de legi făcute parcă împotriva oraşului. O capitală europeană care îşi demolează propria identitate istorică, in ediţia din 25 ianuarie a emisiunii România, te iubesc!  

Drama localnicilor din satul Rast, judetul Dolj, ale căror case au fost măturate de apele Dunării în primăvara anului 2006 este din nou pusă pe tapet. Deşi 800 de case au fost construite in Rastul Nou cu bani de la stat, oamenii refuză să se mute în ele şi trăiesc în vechile case. Cum o nenorocire nu vine niciodata singură, zizania a pus stăpânire pe localnici, care au inceput să se certe între ei pe pamint şi pe bani, iar pentru că Gigi Becali nu le-a construit biserică ortodoxa în satul nou, oamenii trec la alte culte. O ancheta despre hoţie, incompetenta şi indiferenţa, duminica, de la ora 18:00, la Pro Tv.  

 
 

 
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO