Bill Cosby, în fața unei condamnări istorice. „Tăticul Americii” riscă 10 de ani de închisoare pentru viol

Bill Cosby, în fața unei condamnări istorice. Tăticul Americii riscă 10 de ani de închisoare pentru viol
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 25 Septembrie 2018
Data actualizare: 25 Septembrie 2018
Fostul mare comediant Bill Cosby ar putea ajunge după gratii, marți, pentru viol și abuz sexual. Mai multe femei au depus mărturii la tribunal împotriva sa, luni și marți, în cadrul procesului care a început în luna aprilie. 

Bill Cosby (81 de ani) ar putea deveni prima personalitate care este întemnițată după izbucnirea mișcării #MeToo. Fostul mare comediant a fost declarat „agresor sexual violent” de un psiholog abilitat al Tribunalului regional Montgomery (Pennsylvania), luni seară, în cadrul audierilor finale din procesul său.

„Comportamentele sale sunt dincolo de orice control, așa că acestea sunt forțate să acționeze în consecință. Este foarte probabil să recidiveze”, a spus Kristen Dudley, psiholog și membru al Pennsylvania Sexual Offenders Assessment Board.

În luna aprilie a fost trimis în judecată pentru trei capete de acuzare de agresiune sexuală în formă agravantă. Cosby a fost acuzat de fosta jucătoare de baschet Andrea Costand că a drogat-o și a violat-o în 2004. Anul trecut, aceasta a dezvăluit că fostul „tătic al Americii” i-a adminstrat niște pastile care au anesteziat-o aproape complet, împiedicând-o să se opună actului sexual care s-a petrecut împotriva voinței ei.

Nu am putut să mă opun în niciun fel. Voiam să se oprească”, a spus ea în instanță, conform bbc.com

La proces au depus mărturie și alte femei care au susținut că au fost violate în același fel, însă cu zeci de ani în urmă. În ciuda acestor mărturii, Bill Cosby nu a recunoscut niciun capăt de acuzare, ba a negat fiecare învinuire.

Bill Cosby riscă până la 10 de ani de închisoare pentru faptele sale, dar ar putea primi o pedeapsă mai blândă – cum ar fi arestul la domiciliu. În alegerea pedepsei se va ține cont de vârsta înaintată a acestuia, dar și de faptul că și-a pierdut complet vederea. Inițial, acuzatorii au cerut zece ani de închisoare pentru fiecare din cele trei capete de acuzare, însă procuratura s-a răzgândit și a ajuns la o înțelegere cu apărarea: între 5 și 10 ani de detenție.

În aprilie, Bill Cosby a fost plasat în arest la domiciliu, fiind supravegheat îndeaproape cu ajutorul unei brățări speciale care monitorizează fiecare mișcare a celor care poartă astfel de dispozitive. Fostul comediant avea voie să părăsească domiciliul doar pentru vizite medicale și doar cu acordul instanței. 

Bill Cosby este prima personalitate care se află atât de aproape de o condamnare de la debutul mișcării #MeToo, care a încurajat femeile din toată lumea să vorbească deschis despre traumele lor.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies