Bill Gates voia să își transforme casa într-un fel de joc video!  Cum trebuia să arate?

Bill Gates voia să își transforme casa într-un fel de joc video! Cum trebuia să arate?
Citeste mai mult despre: Bill Gates, casa, melinda gates,
Data publicarii: 07 Mai 2021
Data actualizare: 07 Mai 2021
Potrivit New York Times, casa lui Bill și a Melindei Gates este evaluată la peste 131 de milioane de dolari
Proprietatea lor are 66.000 de metri pătrați și e pe malul lacului Washington.

 

Few details are known about the family home of Bill and Melinda Gates, a sprawling complex near Seattle nicknamed Xanadu...

Posted by The New York Times on Wednesday, 5 May 2021

 

Locuința a primit denumirea de Xanadu 2.0, ca o referință la proprietatea mare, fastuoasă, care aparține magnatului din filmul „Citizen Kane”. 2.0 se referă la inovațiile tehnologice ale lui Bill Gates.
 
Gates lucra deja la casa sa de vis înainte de a se căsători cu Melinda Gates în 1994. Locul a fost „visul unui burlac și un coșmar al miresei”, potrivit unui profil din 2008 al Melindei Gates din revista Fortune, cu „suficiente programe software și afișaje de înaltă tehnologie pentru a face un proaspăt căsătorit să se simtă ca și cum ar trăi într-un joc video. ”

Melinda Gates chiar declara în 2019 pentru New York Times: „Doar ca să fiu clară, casa era construită înainte să intru pe scenă. „Dar îmi asum responsabilitatea pentru asta”. 

În 1995, în catea sa „The Road Ahead", Bill Gates chiar a descris viziunea sa despre o casă inteligentă în care oaspeților li s-ar oferi ecusoane care să comunice cu senzorii din casă. Pe măsură ce se mișcau prin camere, luminile se stingeau sau se aprindeau, se pornea sau oprea muzica și temperatura se regla automat după preferințele fiecăruia. Nu este clar dacă aceste planuri s-au concretizat.
 
Un alt aspect al viziunii lui Gates a fost acela de a transforma pereții în ecrane video unde ar putea afișa opere de artă digitalizate. Pe măsură ce casa era construită,  Gates a început să cumpere drepturile electronice la piese de renume mondial din muzee precum National Gallery din Londra printr-o companie numită Interactive Home Systems.
 
Se pare că soția miliardarului a avut mult de furcă să transfome proprietatea care se voia o navă spațială pe Pământ  sau un joc video într-o locuință.
 
Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro

Vezi și: Secretele celor mai populari TikTok-eri pe Pro Tv Plus

FOTO: GETTY
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies