Blestemul membrilor familiei Kennedy. Ar fi trebuit să stea departe de avioane

Blestemul membrilor familiei Kennedy. Ar fi trebuit să stea departe de avioane
Autor: Dan L. Brumar
Data: 22 Noiembrie 2018
Tragedia familiei Kennedy a început cu mult timp înainte ca îndrăgiții frați ai Americii, John și Robert, să fie asasinați.

Asasinarea lui John F. Kennedy, la 22 noiembrie 1963, a șocat audiența de pe întreg mapamondul. Uciderea fratelui său, Robert Francis Kennedy, cinci ani mai târziu, a paralizat opinia publică de pe continentul nord-american. Familia Kennedy părea blestemată să-și îngroape, înainte de vreme, membrii care promiteau să servească cel mai bine interesele celor mulți. Numai că, drama familiei a început cu mult timp înainte de eliminarea celor doi frați incomozi, ajunși președinți ai SUA cu susținerea majorității conaționalilor.

Blestemul familiei Kennedy are legătură cu aparatele de zbor, pe care membrii săi n-au știut să le evite, în ciuda semnelor. Totul a început cu fratele mai mare al lui John F. Kennedy, Joseph Patrick Kennedy Jr, fost pilot de bombardier în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

Joseph a murit în august 1944, la bordul avionului său care transporta o încărcătură explozivă considerabilă. Misiunea lui era să poziționeze aeronava pe direcția unui submarin german, să activeze bomba și să se parașuteze înainte de impact. Însă, avionul său a explodat înainte de vreme, ucigându-l pe loc.

Patru ani mai târziu, sora lui J. F. Kennedy, Kathleen „Kick” Kennedy, a murit într-un accident de avion, însă acest lucru nu a pus pe nimeni pe gânduri. 

În 1964, Edward „Ted” Kennedy, cel mai mic frate al lui J. F. Kennedy, și-a rupt coloana într-un accident de avion care a ucis atât pilotul, cât și pe asistentul său. 

Jacqueline Kennedy Onassis

Evenimentele tragice din familia Kennedy au alarmat-o, totuși, pe Jacqueline „Jackie” Kennedy, soția președintelui asasinat J. F. Kennedy. După moartea acestuia, Jackie s-a căsătorit cu prietenul ei din copilărie, Aristotle Onassis, care i-a oferit siguranța de care avea nevoie după asasinarea fostului soț. Însă, fosta primă doamnă a fost singura care a sesizat blestemul care s-a abătut asupra familiei și i-a lăsat cu limbă de moarte fiului ei, John Fitzgerald Jr, să renunțe la ideea de a-și lua licență de pilot. Mai mult, l-a pus să jure că nu se va urca la manșa unui avion câte zile va trăi.

John Fitzgerald Jr și soția lui, Carolyn Bessette

John Jr. i-a promis mamei sale că se va ține de cuvânt, însă nu a fost așa. La cinci ani de la moartea mamei sale, în 1999, John Fitzgerald Jr, soția sa – Carolyn Bessette – și cumnata lui – Lauren, și-au pierdut viața după ce s-au prăbușit în Atlantic, cu avionul pilotat de John. Cei trei se deplasau la nunta vărului lui J. F. Kennedy Jr, pe insula Martha’s Vineyard, însă nu au mai ajuns la destinație.

FULLSCREEN
Blestemul membrilor familiei Kennedy. Ar fi trebuit să stea departe de avioane
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies