Blockbusterul lansat de Crăciun care ar putea pierde peste 100 de milioane de dolari

Blockbusterul lansat de Crăciun care ar putea pierde peste 100 de milioane de dolari
Citeste mai mult despre: Mortal Engines, buget,
Data publicarii: 17 Decembrie 2018
Data actualizare: 17 Decembrie 2018
Universal Pictures și alte studiouri sunt pregătite să piardă peste 100 de milioane de dolari pe filmul regizat de Christian Rivers.

Încă de la primul trailer, era evident că ”Mortal Engines” va fi un mare risc pentru producători. Un blockbuster cu un buget de 100 de milioane de dolari, plin de scene CGI, cu acțiunea setată într-o lume postapocaliptică... iată rețeta pentru multe dintre peliculele lansate la Hollywood în ultimii ani.

Citește și: Trailerul unui film despre Brexit pune sare pe rănile britanicilor înainte de ieșirea din UE

În ultima perioadă, francize ca ”The Hunger Games” și ”The Maze Runner” au dominat piața SF-urilor pentru adolescenți. Cu toate acestea, ”Mortal Engines” nu este doar o copie a acestora, ceea ce înseamnă că eșecul acestuia este cu atât mai tragic.

Bazată pe cartea lui Philip Reeve, cu același titlu, pelicula trebuia să fie regizată de Peter Jackson, renumit, printre altele, pentru franciza ”Stăpânul inelelor” sau ”The Hobbit”. Cu toate acestea, Jackson l-a lăsat pe Christian Rivers să semneze acest film, Rivers fiind visual effects supervisor pentru toate filmele ”Lord of the Rings”. 

Producția ”Mortal Engines” a costat 100 de milioane de dolari, la care s-au adăugat 10 milioane de dolari pentru promovarea acesteia. Cu toate acestea, conform Variety, ”Mortal Engines” a avut încasări de doar 7,5 milioane de dolari în weekendul premierei, în timp ce, pe plan internațional, a strâs șocanta sumă de 42 de milioane de dolari. 

Analistul Jeff Bock a declarat pentru Express.co.uk: ”Este un adevărat dezastru de Crăciun, o gaură imensă în bugetul Universal”. Cu excepția lui Hugo Weaving, ”Mortal Engines” nu are actori cunoscuți în distribuție, iar cărțile nu sunt chiar atât de cunoscute în Statele Unite. 

Foto: Facebook
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!