Bolnav de Covid-19, Donald Trump a ieșit din spital ca să salute mulțimile. Cum au reacționat medicii

Bolnav de Covid-19, Donald Trump a ieșit din spital ca să salute mulțimile. Cum au reacționat medicii
Donald Trump a transmis mesaje către națiune din spitalul în care e internat. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data: 05 Octombrie 2020
Donald Trump a stârnit controverse după ce a făcut o scurtă „plimbare” cu mașina prezidențială în jurul spitalului în care este internat cu Covid-19.

Infectat cu coronavirus și tratat de Covid-19 cu toate „armele” disponibile pe piață, șeful statului american a făcut imprudența de a părăsi spitalul medical din Washington în care a fost internat acum 3 zile. Duminică, Donald Trump a cerut mașina prezidențială pentru a-și saluta susținătorii adunați în fața centrului medical.

Într-un filmuleț postat pe Twitter cu puțin timp înainte, președintele a dat de înțeles că le va face o surpriză susținătorilor săi, care s-au postat în fața spitalului în weekend.

Cred, de asemenea, că le vom face o surpriză unora dintre cei mai mari patrioți pe care-i avem acum pe străzi, și au fost acolo pentru mine de mult rimp. Poartă drapele cu Trump și își iubesc țara, așa că nu vă spun decât vouă, dar o să le fac o vizită surpriză”, a aunțat Trump pe rețeaua socială.

Gestul președintelui i-a scandalizat pe specialiștii în boli infecțioase de peste Ocean, care au considerat ieșirea din spital total neconformă cu recomandările medicale. Donald Trump, bătrân și supraponderal, și-a asumat niște riscuri mari ieșind din spital. Mai mult, șeful statului i-a expus la îmbolnăvire pe cei din staff-ul său, care l-au însoțit, în mașină, în escapada electorală.

Fiecare persoană care a fost în vehicul în acea plimbare prezidențială absolul inutilă trebuie să intre în carantină pentru 14 zile. Se pot îmbolnăvi. Ar putea muri. Pentru spectacol politic. Obligați de Trump să-și pună viețile în pericol pentru teatru. Asta e nebunie”, a comentat medicul James P. Phillips, șeful secției de medicină de dezastru din cadrul departamentului de medicină de urgență din SUA.

Șeful statului american este tratat cu remdesivir și susține că se simte bine. Însă, adversarii săi politici acuză administrația Trump că a minimalizat problemele de sănătate ale președintelui, aflat în categoria persoanelor cu risc ridicat din cauza vârstei înaintate (74 de ani) și a kilogramelor în plus.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: Află cum să faci bani în pandemie de la Cristian Dascălu - Trending Review cu Daragiu - episodul 40

FULLSCREEN
Bolnav de Covid-19, Donald Trump a ieșit din spital ca să salute mulțimile. Cum au reacționat medicii
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies