Bruce Willis, diagnosticat cu o formă de demență. Familia actorului a făcut anunțul

Bruce Willis, diagnosticat cu o formă de demență. Familia actorului a făcut anunțul
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 16 Februarie 2023
Data actualizare: 16 Februarie 2023
Familia lui Bruce Willis a anunțat că actorul de 67 de ani a primit un diagnostic precis de la medici. Bruce Willis suferă de o deterioare a capacității mintale numită demență fronto-temporală. Primele explicații ale familiei.

Într-o declarație publică făcută joi, familia lui Bruce Willis a dezvăluit că actorul de 67 de ani a fost înștiințat de medicii săi că suferă de demență fronto-temporală. 

Deși nu este o boală în sine, acest tip de demență afectează lobii frontali și temporali ai creierului. Printre simptomele cele mai frecvente se numără anxietatea, depresia, dificultățile de comunicare și tulburările de comportament.

Astăzi nu există tratamente pentru boală, o realitate pe care sperăm că se poate schimba în anii următori. Pe măsură ce starea lui Bruce avansează, sperăm că orice atenție a mass media poate fi concentrată pe promovarea acestei boli care necesită mult mai multă conștientizare și cercetare”, spune familia actorului.

Deși acest lucru este dureros, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar”, se arată în declarația oficială, semnată de soția sa, Emma Heming Willis, fosta soție, Demi Moore, și copii săi - Rumer, Scout, Tallulah, Mabel și Evelyn. „FTD este o boală crudă de care mulți dintre noi nu am auzit niciodată și poate lovi pe oricine”, mai spune declarația, conform The Hollywood Reporter.

Bruce Willis fusese diagnosticat cu afazie, la începutul anului trecut, o boală care îi afecta abilitățile cognitive. Din cauza ei, actorul a luat o pauză de la actorie. Treptat, starea de sănătate a lui Bruce Willis s-a agravat, iar familia sa anunța că speră la un miracol de Crăciun.

Fotografii: Getty Images
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!