Bucharest Marathon animă Capitala în weekend-ul 8-9 octombrie

Bucharest Marathon animă Capitala în weekend-ul 8-9 octombrie
Citeste mai mult despre: Bucharest Marathon, Bucuresti, maraton,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 06 Octombrie 2022
Data actualizare: 06 Octombrie 2022
Bucureștiul găzduiește cea de-a 15 ediție a Bucharest Marathon, unde peste 15.000 de alergători sunt așteptați la start și 20 de cauze umanitare sunt susținute de către participanți.

Sâmbătă, 8 octombrie, vor avea loc cursele necompetitive, cu starturile de la 08.45, pentru fotolii rulante, ora 09.00, pentru Cursa Populară (2,5 km) și ora 10.30, pentru Cursele Copiilor.

Duminică, 9 octombrie este dedicată curselor competitive. Primul start va fi pentru cursa de 10km, fotolii rulante si pentru cursa de 10km, individual, urmând ca la 09.30 să aibă loc startul pentru cursele Maraton, Semimaraton și Ștafete.

Traseul Bucharest Marathon este ca un tur al orașului, trecând pe lângă cele mai importante repere emblematice și culturale ale Bucureștiului, alergătorii vor putea să exploreze Capitala pe un traseu extraordinar, cu punct de plecare Bd. Libertății (în dreptul Parcului Izvor) și sosire în Piata Constituției, parcurgând bulevardele din centrul, nordul și estul Bucureștiului (Calea Buzești, Piața Victoriei, Șoseaua Kisseleff, Calea Victoriei, Bd. Unirii, Bd. Decebal, Bd. Basarabia).

Înscrierile online pentru Bucharest Marathon au fost deschise până marți, 4 octombrie, indiferent de probă, cu excepția probei de 10KM, care este sold out. Înscrierile sunt însă disponibile și în cadrul SportExpo, în limita locurilor disponibile, în Piața Constituției, începând de joi, 6 octombrie, orele 16.00. Alergătorii pot ridica kiturile de concurs tot din Piața Constituției, tot începând de joi, de la aceeași oră.

Traseele pentru toate cursele au startul în centrul Bucureștiului, în imediata vecinătate a Pieței Constituției, iar hărțile sunt disponibile pe site-ul bucharest-marathon.com. Aproape 650 de voluntari se vor afla pe traseele curselor (inclusiv la punctele de start & finish), în zilele de eveniment, iar pe traseu vor fi 11 puncte de entertainment și 6 puncte de hidratare.

Vezi și: De ce să nu te căsătorești anul ăsta
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!