Campania pentru siguranță rutieră a Poliției Române nu le-a căzut prea bine șoferilor români

Campania pentru siguranță rutieră a Poliției Române nu le-a căzut prea bine șoferilor români
FOTO: captură video Poliția Română
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 22 Decembrie 2022
Data actualizare: 22 Decembrie 2022
În preajma Sărbătorilor de iarnă, când numărul accidentelor rutiere este în creștere, reprezentanții Poliției Române au realizat un clip util în care îndeamnă șoferii să fie cu ochii-n patru la volan. Demersul lor a fost umbrit de unele reacții total neadecvate ale șoferilor.

Când greșesc, mulți români arată cu degetul spre cei din jur, fiindcă nu sunt sancționați deși fac la fel. Nu-și recunosc erorile și obiceiurile periculoase, dar îi taxează dur pe cei care sunt nesăbuiți la volan.

Este una dintre concluziile pe care le poți trage după ce observi agresivitatea cu care a fost primită o campanie de informare, extrem de utilă șoferilor, demarată de Poliția Română.

Într-un clip devenit viral pe rețelele sociale, trei polițiști români de la Inspectoratul de Poliție al Județului Prahova îi sfătuiesc pe șoferi să renunțe la unele obiceiuri periculoase pentru a evita un accident rutier.

Printre obiceiurile periculoase la volan

  • Vorbitul la telefon sau trimisul mesajelor în timpul șofatului
  • Ascultatul muzicii în căști, la volan
  • Mutarea atenției de la drum, în timpul șofatului. „Clipele de neatenție pot distruge vieți”, spun polițiștii în videoclip.

Vezi clipul mai jos!

Cum au reacționat românii la acest mesaj

Cei mai mulți dintre cei care au reacționat online au apreciat sfaturile și efortul polițiștilor de a recrea unele dintre cele mai frecvente situații periculoase în care se pun șoferi aflați în trafic. Însă, unii dintre internauți i-au arătat cu degetul pe polițiști, pe care îi acuză că încalcă legea la fel ca orice șofer.

Domnul, totuși, a folosit telefonul la volan, putem încălca și noi legile dacă filmăm materiale?”, a întrebat, aparent naiv, un internaut.

Pentru ce puneți o asemenea reclamă?”, întreabă un bărbat, care se dezlănțuie puțin mai jos:

Consider că aveți pe conștiință numeroasele accidente și decese de pe străzile României, întâmplate deseori din nerespectarea cu buna știință, flagrantă, a codului rutier - a se vedea depășirile pe linie continuă filmate de multi șoferi, intrate în cotidian. Lipsa de personal scuză doar în parte această situație”.

Ce frumos, dar voi când învățați să respectați legea și mulți dintre voi habar nu au de regulament și de îndeplinire sarcinilor care o au mulți (sic!) sânteți (sic!) o rușine pentru populația României respect pentru cei ce se pot numi polițiști”.

„Voi ziceți, da eu am văzut o polițistă care vorbea la telefon la volan nu vă mai dați exemple pentru noi”.

Colegi (sic!) voștri merg fără centură și cu telefonul la ureche sau în mană tot timpul.”

Fotografii: Facebook Poliția Română

Vezi și VIDEO: Siguranța copiilor, prioritatea noastră! - Poliția Română, campanie de prevenire a victimizării minorilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!