Campania „Africa, pământ românesc” începe la Știrile PRO TV

Campania Africa, pământ românesc începe la Știrile PRO TV
Autor: Redactia
Data publicarii: 23 Octombrie 2019
Data actualizare: 23 Octombrie 2019
Știrile PRO TV lansează astăzi campania ”Africa, pământ românesc”.

În principalul jurnal al zilei de la ora 19:00, Cosmin Savu ne arată influența pe care a avut-o și o are România la mii de kilometri distanță. Dacă în anii 90, între România și țările africane exista o relație diplomatică foarte bună, în prezent, singurii care ne ”reprezintă” sunt câțiva oameni de afaceri influenți care exploatează resursele naturale din zonă. 

Africa este cel mai sângeros continent din ultimii 50 de ani, unde majoritatea țărilor sunt instabile democratic, dar foarte bogate în resurse naturale de tot felul: aur, diamante, păduri, hidrocarburi.Bogațiile astea nu ajung în mâinile africanilor, iar sărăcia în casele lor este lucie. Mai bine de jumătate trăiesc la limita subzistenței. Africa este locul propice pentru oameni de afaceri lipsiți de scrupule, care încearcă prin orice metode să beneficieze de aceste resurse. Și nu e greu deloc, corupția este endemică, iar instituțiile de stat sunt la pământ. Aici sunt și români, veniți probabil pe vechile rețele ale securității, aceștia fac mulți bani în Africa: milioane de dolari din exploatarea resurselor”, spune Cosmin Savu despre campania ”Africa, pământ romanesc”. 

După Revoluție, statul român a renunțat să mai cultive relații cu multe state din Africa, iar acolo și-au făcut apariția oameni de afaceri români, dornici să exploateze cât mai mult potențialul acelor țări.În Banjul, Gambia, o comisie de anchetă acuză implicarea unui român în devalizarea țării. În Zambia, acum câțiva ani, s-au furat 118 kg de aur de la Agenția anti-drog din Lusaka. Suspiciunile au planat tot asupra unui român. Despre toate acestea și multe altele, la Știrile PRO TV de la ora 19:00 și duminică, la România, te iubesc!”, a spus Cosmin Savu. 

 

Campania ”Africa, pământ românesc” debutează astăzi la Știrile PRO TV de la ora 19:00.


Vezi si ROMANIA, TE IUBESC! - JOCURI PERICULOASE CU URANIU

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies