Capsula-minune, unde Michael Jackson făcea tratamente cu oxigen pentru a-și prelungi viața, găsită după 10 ani

Capsula-minune, unde Michael Jackson făcea tratamente cu oxigen pentru a-și prelungi viața, găsită după 10 ani
Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data: 01 Iulie 2019
La jumătatea anilor ‘80, Michael Jackson a folosit tehnologia oxigenoterapiei pentru a încetini procesul de îmbătrânire.

Camera hiperbară unde Michael Jackson obișnuia să adoarmă și să inspire adânc oxigen cu scopul de a-și prelungi viața, a fost descoperită întâmplător într-un depozit din California. Încăperea este de fapt o capsulă, de forma unui aparat de bronzat, însă cu pereți din sticlă groasă, în care este pompat oxigen. De obicei, un astfel de dispozitiv e folosit ca terapie pentru pacienții cu arsuri.

Megastarul a folosit-o ani la rând pentru a combate efectele îmbătrânirii și pentru a-și prelungi viața.

O să trăiesc cel puțin 150 de ani”, obișnuia să spună Michael, încrezător în efectele benefice ale capsulei-minune.

Primul contact al lui Michael cu oxigenoterapia a fost în 1985. Cu un an înainte, megastarul a suferit câteva arsuri la nivelul feței și scalpului în timp ce filma o reclamă pentru un cunoscut brand de băuturi răcoritoare.

Michael e dat în judecată compania, obținând despăgubiri de 1,5 milioane de dolari. Megastarul a donat toți banii Centrului de Copii cu Arsuri de la Spitalul Brotman Memorial din Culver City, California. 

Citește și: Cum arăta dormitorul lui Michael Jackson în ziua morții sale

Cu 100.000 de dolari, reprezentanții spitalului au cumpărat o cameră hiperbară pentru tratarea pacienților cu arsuri grave. La inaugurare l-au chemat și pe Michael Jackson, care a oferit o fotografie rămasă în legendă: întins pe spate, desculț, cu ochii închiși, inspirând oxigen din capsula hiperbară abia cumpărată.

Conform Daily Mail, din acea zi echipamentul de ultimă generație nu a mai fost văzut niciodată în spital.

Michael Jackson: „Vreau să trăiesc să văd pace în lume”

În 1986, într-un interviu acordat publicației The National Enquier, megastarul a dezvăluit că obișnuia să tragă câte „un pui de somn” în camera hiperbară, iar când se trezea se simțea alt om.

„Nu m-am simțit niciodată mai bine. Cu siguranță vreau și eu una în care să dorm noaptea. Plănuiesc să-mi iau una imediat. Vreau să trăiesc să văd pace în lume, o lume fără foamete, o lume în care copiii și toată omenirea  nu cunosc suferința.”

Astfel că, în 1994, nu mai devreme, Michael și-a cumpărat propria cameră hiperbară cu oxigenoterapie, pe care o folosea pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Acest echipament a fost găsit acum, la 10 ani după moartea sa.

Cred că dacă îmi voi îngriji corpul corespunzător, voi ajunge să trăiesc 150 de ani”, spunea megastarul. Însă, Michael a pierit în 25 iunie 2009, mult mai devreme decât și-ar fi imaginat el și fanii săi. 

FULLSCREEN
Capsula-minune, unde Michael Jackson făcea tratamente cu oxigen pentru a-și prelungi viața, găsită după 10 ani
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO