Care a fost, de fapt, cauza morții lui Iisus Hristos

Care a fost, de fapt, cauza morții lui Iisus Hristos
Citeste mai mult despre: Iisus Hristos, cauza mortii,
Data publicarii: 18 Aprilie 2022
Data actualizare: 22 Aprilie 2022
Motivul pentru care lumea creștină sărbătorește Paștele este învierea lui Iisus Hristos după ce a fost răstignit.

Un preot - care a fost medic la viața lui - spune că Mântuitorul a suferit de o rană la umăr care a cauzat o sângerare internă masivă și, într-un final, letală.

Reverendul Patrick Pullicino, fost neurolog consultant la East Kent Universities Hospital Trust, a venit cu propriile concluzii bazate pe studiul Giulgiului din Torino.

Acesta spune că imaginea de pe pânză este cea a unui bărbat cu umărul dislocat, ieșit atât de rău din articulație încât mâna dreaptă era mai lungă cu 10 centimetri față de cea stângă.

”Pentru că brațul drept era ieșit din articulație, artera subclavie era de asemenea întinsă la maximum, fiind singura care mai conecta brațul de restul trupului”. 

Preotul spune că atunci când Iisus a fost răstignit pe cruce, artera s-a rupt. În Biblie, se menționează că sângele a țâșnit din trupului lui când a fost împuns cu o suliță. Cu toate acestea, Pullicino crede că, din cauza arterei rupte, se declanșase o sângerare internă masivă. 

Pullicino este de acord cu alți oameni de știință care cred că Iisus și-a dislocat umărul din cauza crucii uriașe pe care a fost forțat să o care în spate. 

Se estimează că Iisus Hristos avea 31 sau 33 de ani când a murit.

Foto: Getty
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!