Care au fost primele cuvinte ale lui Anders Breivik dupa arestare:

Care au fost primele cuvinte ale lui Anders Breivik dupa arestare:
Citeste mai mult despre: Anders Breivik,
Data publicarii: 28 Iulie 2011
Data actualizare: 28 Iulie 2011
Primele cuvinte ale lui Anders Behring Breivik in momentul arestarii sale dupa masacrul comis in insula Utoeya au fost "Am terminat", afirma cotidianul norvegian Verdens Gang, citand surse neidentificate.

"Am terminat acum", a spus Breivik, in vârsta de 32 de ani, in momentul in care a fost preluat in custodia fortelor de ordine, dupa care a continuat sa le vorbeasca politistilor.

Politia nu a vrut sa comenteze informatia.

Fortele de ordine au relatat miercuri despre interventia din insula Utoeya, afirmând ca suspectul s-a predat fara sa opuna rezistenta. La scurt timp dupa ce a ajuns pe insula si s-a apropiat de zona unde se afla atacatorul, echipa de interventie a strigat "Politia, suntem inarmati", a declarat Haavard Gaasbakk, liderul comandoului.

In acel moment, Breivik a aparut in apropierea unei zone impadurite, cu mâinile ridicate in aer si neinarmat.

Conform cronologiei prezentate de politie, arestarea a avut loc la ora locala 18.27, la o ora si un minut dupa prima alerta transmisa politiei locale si la aproximativ 80 de minute dupa declansarea atacului armat.
Politia norvegiana a fost criticata pentru timpul necesar interventiei, in conditiile in care toate fortele de ordine si de salvare erau concentrate in zona sediului Guvernului din Oslo, devastata de explozia unei masini-capcana in jurul orei locale 15.30.

In lipsa unui elicopter adaptat si pregatit pentru interventie, operatiunea din Utoeya a fost intârziata si de faptul ca ambarcatiunea politiei a suferit o pana de motor. Ulterior, politistii au folosit doua ambarcatiuni civile, mai rapide, aflate in zona.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies