• PRO TV
  • Care sunt adevaratele cauze ale depresiei

Care sunt adevaratele cauze ale depresiei

Care sunt adevaratele cauze ale depresiei

Depresia este o problema mentala care cauzeaza foarte multa durere. In fiecare an, aceasta boala devastatoare afecteaza aproximativ 1 din 15 adulti si este estimat ca 1 din 6 persoane vor experimenta o forma de depresie la un moment dat in viata lor. 

Nevoia de a aborda depresia a prezentat mult interes in ultimii 5 ani, iar motivul este ca tot ceea ce facem, il facem in scopul de a fi fericiti. Oamenii isi doresc sa fie liberi si sa nu mai sufere. 

Cu toate acestea, in timp ce depresia este ceva ce a fost discutat mai mult decat alt subiect, inca exista multa confuzie in ceea ce priveste cauza depresiei. Multi au auzit ca depresia este atribuita cu "dezechilbrul chimic" din creier. Majoritatea oamenilor de stiinta au contestat ideea ca acest aspect este factorul principal ce duce la depresie. 

Cand suferi de aceasta boala mintala, este foarte usor sa te gandesti ca este ceva gresit la tine. Iti pui des intrebarea:"De ce am acest sentiment irational cand nu se intampla nimic rau in viata mea?"

Studiile au aratat ca desi prezinti simptome ca ai suferi de depresie, nu inseamna ca ai functionari defectuoase la nivelul creierului. Intr-adevar, depresia si anxietatea sunt in general cauzate de evenimentele din trecut. Desigur ca exista si factorii biologici care au un rol, cum ar fi anumite gene care te pot face sa fii mai predispus la dezvoltarea depresiei, insa acestea nu sunt cauzele principale. 

Din pacate, societatea noastra percepe depresia ca fiind o boala ce poate fi tratata doar prin medicamentele corecte. In momentul in care creierul tau nu produce anumite chimicale, atunci medicamentele sunt singura scapare. (este parerea gresita a multora dintre noi)

Atunci cand experimentam aceasta boala si mergem la doctori, suntem furnizati cu medicamente, insa exista cu totul alte alternative, care ajuta pe termen lung. 

Johann Hari care a suferit si el de depresie, a explicat cum a realizat care sunt realele cauze ale acestei afectiuni. 

Hari a explicat ca a invatat despre cele noua cauze majore ale depresiei de la un om de stiinta, Dr.Vincent Felitti. 

"Am petrecut trei ani folosind modalitatea lui de a depasi aceasta boala. Am invatat ca exista 9 cauze majore care provoaca depresia si anxietatea. Doua sunt biologice, iar sapte sunt cauzate din factorii externi."

Felitti a descoperit ca depresia este in mare parte cauzata de factorii care ne inconjoara, decat de factorii biologici. Lucrul extraordinar este ca atunci cand el a facut aceasta descoperire, nu cauta cauzele depresiei, ci incerca sa isi dea seama care este solutia impotriva obezitatii. 

Doctorul a descoperit ideea revolutionara de a-si sfatui pacientii sa se opreasca din a manca grasimi. Ideea lui Felitti a ajutat multi oameni sa aiba rezultate drastice in ceea ce priveste pierderea kilogramelor. 

Desigur ca exita oameni care au facut parte din program care au ajuns sa piarda mai multe kilograme decat ceilalati. Insa, odata ce prietenii si familiile lor au vazut rezultatele, participantii care au facut un mare progres, au devenit mult mai depresivi decat inainte. Din pacate, multi au ajuns sa puna la loc kilogramele inapoi. 

Felitti nu putea sa intelege de ce oamenii au inceput sa se ingrase la loc, pana cand o femeie participanta in acest program a adus la cunostinta experientele ei. Ea a dezvaluit ca atunci cand era obeza, barbatii nu se uitau la ea, dar odata ce a ajuns la o greutate normala si a inceput sa duca un stil de viata sanatos, lucrurile nu mai stateau la fel. I-a zis lui Felitti ca a inceput sa puna in greutate in momentul in care bunicul ei a violat-o. 

"Felitti a vorbit cu 183 de persoane din program si a aflat ca 55% din ei au fot agresati sexual.", a explicat Hari.

Doctorul a ajuns la concluzia ca se afla o legatura directa intre traumele din copilarie si comportamentul auto-distructiv. 

Conform lui Hari, Felitti a descoperit ca:"faptul ca esti dispus sa discuti despre trauma pe care ai suferit-o duce la o scadere imensa a bolilor viitoare. 

Nu este de contestat ca medicamentele nu pot ajuta la depresie, insa acest lucru nu inseamna ca este singura solutie. 

Daca cei care sufera de depresie sunt facuti sa simta ca medicamentele sunt singurele modalitati de iesire, ei nu vor putea niciodata sa afle care sunt cauzele care stau la baza depresiei lor si ca rezultat, nu vor putea fi eliberati niciodata de cauza principala a nefericirii lor extreme. 

 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni