Carmen Iohannis, într-o rochie de Oscar la banchetul imperial din Japonia

Carmen Iohannis, într-o rochie de Oscar la banchetul imperial din Japonia
Citeste mai mult despre: Carmen Iohannis, Japonia, Klaus Iohannis,
Autor: Redactia
Data publicarii: 23 Octombrie 2019
Data actualizare: 23 Octombrie 2019
Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au participat la ceremonia de Încoronare a Împăratului Japoniei, Naruhito, după care au mers și la banchetul imperial. Cei doi au impresionat cu ținutele lor demne de decernarea Premiilor Oscar. 

Președintele Iohannis a ales pentru această ocazie un frac, iar soția sa a fost eleganta într-o rochie albastră, lungă. Ținuta decoltată, în bretele, i-a pus în valoare talia suplă, pe care și-a accentuat-o cu o centură aurie.

Soția președintelui și-a completat ținuta cu un clutch auriu și o pereche de stiletto argintii. La ceremonia de încoronare, Carmen Iohannis a ales tot o rochie albastră, însă cu o croială mai sobră, creată de designerul român Andrea Tincu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Andrea Tincu (@andreatincu) pe

Împăratul Naruhito al Japoniei a fost întronat marţi în cadrul unei ceremonii somptuoase desfăşurată la Palatul Imperial din Tokyo, în prezenţa a circa 2000 de invitaţi, printre care s-au numărat şefi de stat şi alţi demnitari din circa 180 de ţări.

Ceremonia minuţios pregătită s-a desfăşurat în Sala Pinilor din Palatul Imperial, în prezenţa membrilor familiei imperiale îmbrăcaţi în ţinute tradiţionale, a premierului Shinzo Abe şi a celor mai înalţi responsabili ai parlamentului şi Curţii Supreme. Ceilalţi oaspeţi au urmărit ceremonia din alte săli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Presedintele Romaniei (@klausiohannis) pe

Printre invitaţii străini s-au numărat şefi de stat, inclusiv preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, reprezentanţi ai altor familii regale, precum prinţul Charles al Regatului Unit, în timp ce preşedintele francez Emmanuel Macron l-a desemnat pe fostul preşedinte Nicolas Sarkozy să reprezinte Franţa la ceremonie. Preşedintele american Donald Trump, primul şef se stat care s-a întâlnit în luna mai cu împăratul Naruhito, nu a fost nici el prezent, trimiţând-o în locul său pe Elaine Chao, secretarul transporturilor.

Circa 400 de oaspeţi, reprezentanţi ai guvernului japonez şi demnitari străini, au fost invitaţi în cursul serii la un banchet imperial. O ceremonie a ceaiului este prevăzută pentru miercuri dimineaţă, în prezenţa fostului cuplu imperial Akihito şi Miciko. Invitaţii străini vor fi primiţi miercuri seară şi de premierul Shinzo Abe la un dineu într-un mare hotel din Tokyo.

alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies