Carmen Safta: "Mircea Cartarescu mi-a fost profesor"

Carmen Safta: Mircea Cartarescu mi-a fost profesor
Citeste mai mult despre: Carmen Safta, prima zi de scoala,
Data: 18 Septembrie 2009
Carmen Safta, vocea Stirilor Pro Tv, a acordat un interviu exclusiv www.protv.ro in care s-a amintit de prima zi de scoala.

Cum a fost in prima zi de scoala? 
Emotionanta pana la.... ratacire la propriu. Mai exact, dupa ce mi-am cunoscut colegii si pe tovarasa invatatoare, am cerut permisiunea de a merge la toaleta. Dehh, emotiile! Zis si facut! Doar ca la intoarcere, m-am trezit singura pe un coridor luuung, cu multe usi inchise. Ca intr-o poveste. Care era a mea?!!  M-am uitat la toate. Nu aveam curaj sa deschid niciuna. Insa un detaliu mi-a atras atentia: usa clasei mele era singura care avea clanta rotunda. Si totul s-a sfarsit cu bine.
 
Iti mai amintesti cum arata primul coleg de banca?
Brunet, bucalat, timid si se numea Ninel. Ne-am inteles atat de bine, incat, atunci cand invatatoarea ne-a despartit, am plans amandoi. Am fost multa vreme foarte tristi. Chiar si parintii nostri.  Nu imi amintesc motivul pentru care Ninel nu mi-a mai fost coleg de banca, dar cu siguranta nu a fost vorba despre vreo nazbatie, pentru ca amandoi eram cuminti.   
 
Mai pastrezi legatura cu vreunul dintre colegii din clasa I?
Din pacate nu. Dar mi-ar fi foarte drag sa ii revad.
 
Materii preferate
Limba romana. In clasa a V-a profesor mi-a fost Mircea Cartarescu. Evident, nu se limita la temele din manual, ci incerca sa ne stimuleze imaginatia, creativitatea prin compuneri si poezii. Nu voi uita niciodata cum m-am ridicat mandra in picioare sa imi citesc poezia "Primavara", in care... se copsesera deja merele si perele. Mi-a atras atentia taios ca fructele mele ar fi mai potrivite intr-o poezie cu tema "anotimpul toamna". M-am inrosit mai ceva ca "merele de primavara". 
 
Cea mai mare nazbatie
Eram plictisitor de cuminte si emotiva, asa ca n-am facut niciuna. Insa stiu ca am plans foarte mult in clasa I. Nu puteam sta nicicum departe de mama. Iar la prima sedinta cu parintii, toti copiii aratau spre mine: "uite, mami, asta e fetita care plange".
 
Prima nota proasta
Caietul de matematica cu coperta portocalie mi-a marcat clasa a IV-a. El mi-a adus primul 7. Era ca o portocala cu miez rosu, pentru ca invatatoarea mea irosise ceva cerneala rosie corectandu-mi lucrarea.
 
Ce ti se parea cel mai dificil in perioada scolii?
Evident, matematica.
 
Ai stat intr-o anumita banca?
Banca a 4-a, randul de la mijloc. Departe de Ninel. :) 
 
Cand ai copiat prima data?

Nu cred ca mai devreme de liceu. Sora mea era comandant de unitate in aceeasi scoala, asa ca... nu trebuia sa patez onoarea familiei.  

Citește și
FULLSCREEN
Carmen Safta: "Mircea Cartarescu mi-a fost profesor"
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies