Catalin Radu Tanase: "Pentru mine, visul romanesc este sa pot intoarce zambetul semenilor mei"

Catalin Radu Tanase:  Pentru mine, visul romanesc este sa pot intoarce zambetul semenilor mei
Data: 28 Noiembrie 2013
La multi ani, Romania! La multi ani, ProTV! Eu fac Romania! De 1 Decembrie, sarbatoreste romaneste alaturi de noi.

1. Ce inseamna pentru tine "Gandeste liber", corelat cu "Eu fac Romania"?
Sa gandesc liber inseamna pentru mine sa-mi pot exprima apoi, la fel de liber, gandurile. Nu avem cum sa "facem Romania", daca gandurile noastre nu se materializeaza in spuse, pe care sa le impartasim celorlalti, ca, apoi, comunicand sa cladim ceva.

2. Care este pentru tine "visul romanesc"?
Un om (Martin Luther King) a murit pentru ca a avut curaj sa spuna: "I have a dream" -  am un vis. La noi, in urma cu multi ani, au murit si mai multi oameni, la Revolutie, pentru visurile lor. Acelea de a fi liberi. Liberi sa gandeasca, liberi sa viseze, liberi sa traiasca, liberi sa faca. Pentru mine, visul romanesc este sa pot intoarce zambetul semenilor mei. Dar pentru asta ar trebui ca noi romanii sa putem zambi. Iar in ziua de astazi, nu e deloc usor. E greu. Si oamenii au si motive sa fie posaci si nefericiti. Poate invatam de la cei mai tineri, poate privindu-i pe ei vom regasi in noi puterea de a face din nou ceva cu vietile noastre.

3. Cum iti doreai la 18 ani sa arate Romania zilelor noastre?
Imi doream sa traiesc fara incrancenare intr-o tara de oameni frumosi. Inca nu mi s-a indeplinit visul.

4. Cum iti imaginai la 18 ani ca va arata viata ta in viitor? Seamana ceea ce iti imaginai atunci cu ceea ce traiesti astazi?
Nu mi-am imaginat cum o sa arate viata mea in viitor, pentru ca eram prea ocupat sa traiesc aceasta viata, pe masura ce o construiam cu propriile maini, cu propria mea minte. Sper sa fi reusit. Am muncit mult. Si nu-mi pare rau.

5. Cum arata Romania pe care o "faci" tu?
Arata ca un spatiu in care oamenii se respecta, se daruiesc celor in nevoie, se bucura sau plang, au emotii vii si nu au pierdut chiar de tot speranta, desi poate, de multe ori, tot ceea ce vad in jur ii face sa isi plece privirea si sa stranga din buze a neputinta sau revolta.

De 1 Decembrie, ProTV e AL TAU! "Dansez pentru tine" alege marele castigator, "Vocea Romaniei" da startul show-urilor LIVE, iar "La Bloc" revine cu un episod-eveniment.


 

FULLSCREEN
Catalin Radu Tanase: "Pentru mine, visul romanesc este sa pot intoarce zambetul semenilor mei"
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO