Câte doze de vaccin se vor primi și câte persoane se estimează că se vor vacina în România în ianuarie?

Câte doze de vaccin se vor primi și câte persoane se estimează că se vor vacina în România în ianuarie?
Citeste mai mult despre: coronavirus, campanie vaccinare, vaccin,
Data publicarii: 04 Ianuarie 2021
Data actualizare: 04 Ianuarie 2021
Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a vorbit la Digi 24, citat de news.ro,  despre derularea campaniei în ianuarie.
Câte doze sunt însă disponibile în prima lună a anului și câți se vor vaccina, în condițiile în care vaccinarea presupune două injectări, la un interval de timp? 
 
"Pentru toată luna ianuarie, inclusiv tranşa din decembrie, vorbim de circa 750.000 de doze, deci practic acest număr de doze este suficient pentru a acoperi prima etapă, etapă care, de fapt, cuprinde un număr estimativ de circa 300.000 de persoane, atât lucrători din sistemul medical, cât şi social, dacă ne gândim la faptul că am avea o rată de acoperire, teoretic, de sută la sută, chiar şi în acest caz vom putea asigura atât doza iniţială, cât şi rapelul, şi mai avem un rest de circa 150.000 de doze care vor putea fi alocate cel puţin în prima fază pentru personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, pentru că vorbim de un număr de circa 40.000 de persoane internate în aceste centre", a afirmat medicul.


Acesta  a mai precizat că ritmul de vaccinare va trebui să ţină cont de disponibilitatea dozelor. Până sâmbătă, 2 ianuarie, erau peste 90.000 de persoane programate pentru luna ianuarie, dar programări se fac în continuare.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA MOMENTE DIN EMISIUNILE PREFERATE:

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!