Singurul loc din Romania unde gasesti si munte si "mare". Preturi mici si decor de poveste

Singurul loc din Romania unde gasesti si munte si mare . Preturi mici si decor de poveste
Data publicarii: 06 Iunie 2017
Data actualizare: 06 Iunie 2017
Clisura Dunarii se numara printre cele mai frumoase destinatii de vacanta din Romania. 

Pentru romanii care locuiesc in vestul tarii, acest loc reprezinta alternativa perfecta de relaxare deoarece muntele si "marea" par sa se intalneasca. 

Preturile sunt decente, iar peisajul este incantator. La toate acestea se adauga si specialitatile culinare din peste, care fac deliciul celor care aleg sa viziteze zona. 

In zona sunt numeroase pensiuni care au camere cu vedere spectaculoasa. Costa intre 150 si 250 de lei pe noapte.

Multe dintre familiile care au copii, prefera defileul in fata litoralului pe care il considera mult prea zgomotos.

"Sunt si conditii unde sa putem sa stam si cu copiii, loc de joaca, loc unde sa luam masa, putem sa aducem o piscinuta unde sa stea copiii si nu e muzica tare cum e pe litoral unde se danseaza, e placut, e bine", spune Rodica Cantar, turista. 

Vezi aici un material VIDEO!

Clisura Dunarii este cunoscuta si sub numele de Cazanele Dunarii. Aceasta se intinde de-a lungul fluviului, la granita cu Serbia, in judetul Mehedinti. Cei care l-au vizitat spun ca pe teritoriul localitatilor Eselnita si Dubova intalnesti cele mai spectaculoase privelisti. Accesul catre acest loc de poveste se face pe DN57.

De-a lungul traseului, paraiele care coboara din munte si se varsa in Dunare au format golfuri si estuare. Cel mai frumos dintre ele este Golful Mraconia, deasupra caruia "vegheaza" chipul lui Decebalus Rex, sculptat in stanca.  

"Chipul lui Decebal este cea mai mare statuie sapata intr-un versant muntos din Europa si masoara peste 50 de metri inaltime", scrie site-ul Ghiduri-Turistice.info.

Sursa FOTO: Istock


Foarte aproape de Chipul lui Decebal se afla si Manastirea Mraconia. Aceasta a fost construita pe locul unui fost punct de dirijare si observatie ale vaselor care navigau pe Dunare.Sursa FOTO: Istock
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies