Cazul emotionant al unei familii din SUA. Tatal a fost deportat, deoarece era considerat "prea batran"

Cazul emotionant al unei familii din SUA. Tatal a fost deportat, deoarece era considerat  prea batran
Citeste mai mult despre: imigrant, Mexic, SUA,
Data: 18 Ianuarie 2018
Preocuparile lui Donald Trump cu privire la imigratie au fost intampinate cu mult criticism in campania electorala din 2016. 

Din pacate, aplicarea stricta a legilor privind imigaratia a amenintat ca va dezbina multe familii americiane cu origine imigranta. 

Una dintre cele mai recente povesti este despre Jorge Garcia, 39 de ani. Acum 30 de ani, Garcia a fost adus din Mexic in SUA, de catre o ruda cand avea varsta de doar 10 ani. Cu toate acestea, tatal a doi copii a fost considerat acum "prea batran" pentru DACA, Obama's Deffered Action for Chilhood Arrivals. 


Sursa: Viral Thread

Ca rezultat, a fost luata decizia de a fi trimis inapoi in tara lui de provenienta, Mexic.

In ziua deportarii, Garcia a fost fortat in pozitia devastatoare si stresanta de a-si lua la revedere de la familia lui din Detroit, cu doi agenti de la imigrari care il urmareau pe tata. 

Stia de cateva luni ca aceasta ii va fi soarta, dar acest lucru nu a minimizat starea emotionala si dureroasa pe care a simtit-o in ziua in care a trebuit sa plece. 

Garcia a lucrat ca gradinar si a trait o viata armonioasa in America. In 2009 a fost propus din nou pentru deportare, dar nococ cu administratia Obama care a facut ca Garcia sa petreaca mai mult timp cu familia lui pana s-ar fi gasit o solutie finala. 


Sursa: Viral Thread

Insa de cand Trump a venit la putere, Garcia a fost oficial deportat in Mexic, o tara in care nu a mai trait de ani de zile si unde mai are o singura ruda. 

Agentii ICE l-au lasat pe barbat sa isi petreaca Craciunul acesta alaturi de familia sa, inainte sa il trimita inapoi in Mexic. 

"Ma simt suparat. Trebuie sa imi las familia in spate, stiind ca le va fi greu sa se acomodeze fara mine acolo. Este greu. Sunt suparat, deoarece nu pot sta cu ei. Este greu si pentru mine sa ma acomodez.", a declarat Garcia pentru DailyMail.


Sursa: Viral thread

Daca Garcia ar fi fost cu cativa ani mai tanar, ar fi fost legal sa aplice pentru DACA, iar acest lucru este cu adevarat suparator. 

"Mi-ati distrus viata. Nu mai pot face nimic in privinta asta. Avem un nou presedinte si uite de face, imi lasa familia in lacrimi. Sper ca toata lumea este fericita.", au fost cuvintele sotiei sale, Cindy Garcia. 

Este incredibil cum un om care a locuit si a muncit aproape toata viata in SUA, a fost fortat sa paraseasca tara.
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO