Ce a păţit un rus care şi-a pus la fereastră steagul Ucrainei și un mesaj anti-război- VIDEO

Ce a păţit un rus care şi-a pus la fereastră steagul Ucrainei și un mesaj anti-război- VIDEO
Data publicarii: 16 Iunie 2022
Data actualizare: 16 Iunie 2022
În Rusia, cei care critică invazia din Ucraina riscă până la 15 ani de închisoare pentru defăimarea armatei ruse.

Cu toate aceastea, un locuitor din oraşul siberian Krasnoiarsk a dat dovadă de curaj atunci când şi-a pus la ferestrele propriului apartament un steag ucrainean şi un afiş anti-război.

Autorităţile ruse au fost foarte prompte și au trimis angajaţi ai serviciilor publice care i-au vopsit geamurile cetăţeanului, pentru ca trecătorii să nu mai poată vedea posterele anti-război.

Imaginile, filmate dintr-un bloc aflat vis-a-vis, au surprins momentul în care o macara mobilă urcă până la etajul trei, unde se văd la geamurile unui apartament steagul Ucrainei şi un poster pe care a fost scris un mesaj anti-război.

Un bărbat aflat în macara vopseşte în alb geamurile prin care se vedeau mesajele, filmarea terminându-se înainte ca aceasta să acopere şi steagul. Videoclipul postat pe Twitter de canalul Nexta a devenit rapid viral.

Rușii care critică acțiunile armate ruse din Ucraina riscă 15 ani de închisoare

Recen, președintele Putin a semnat un proiect de lege care introduce pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru cei care publică „știri false” despre armata rusă, în timp ce Rusia avansează cu invadarea Ucrainei.

Proiectul prevede pedepse cu închisoarea de durată diferită și amenzi împotriva persoanelor care publică „informații false cu bună știință” despre armată, cu pedepse mai aspre atunci când diseminarea este considerată a avea consecințe grave.

Capură video
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!