Ce amenda a primit Galliano pentru comportament antisemit si rasist!

Ce amenda a primit Galliano pentru comportament antisemit si rasist!
Citeste mai mult despre: John Galliano,
Data publicarii: 08 Septembrie 2011
Data actualizare: 08 Septembrie 2011
John Galliano, fostul designer al casei Dior, a fost gasit vinovat de proferarea unor injurii cu caracter rasist si antisemit, joi, de un tribunal corectional din Paris, care l-a condamnat pe acesta la plata unei amenzi de 6.000 de euro, cu suspendare.

Galliano a fost condamnat la plata unei amenzi de 4.000 de euro pentru un incident care a avut loc pe 24 februarie, intr-un bar din centrul Parisului, si a uneia de 2.000 de euro, pentru un al doilea incident care a avut loc pe 8 octombrie 2010, in acelasi local.

John Galliano risca, pentru faptele sale cu caracter antisemit, o pedeapsa de sase luni de inchisoare si o amenda de maximum 22.500 de euro, dar justitia franceza alege mai degraba sa dea simple amenzi.

Suspendarea fiind pronuntata, John Galliano nu va plati amenzile decât daca recidiveaza. El va plati in schimb 1 euro cu titlu de despagubiri victimelor insultelor sale si unui numar de cinci asociatii care militeaza impotriva rasismului, care figurau in acest caz ca parti civile. El va plati, de asemenea, cheltuielile de judecata.

Doua plângeri au fost examinate de tribunalul corectional din Paris care s-a ocupat de caz. Prima dintre ele s-a referit la altercatia designerului cu un cuplu, ce a avut loc la sfârsitul lunii februarie intr-o cafenea din cartierul Marais din Paris. Aflat in stare de ebrietate, Galliano a fost acuzat de proferarea unor injurii rasiste si antisemite. Designerul britanic a negat aceste acuzatii si a depus plângere pentru defaimare. Cu toate acestea, John Galliano si-a cerut public scuze.

Pe 28 februarie, tabloidul britanic The Sun a postat pe site-ul sau oficial o inregistrare video realizata de un anonim intr-o cafenea din Paris, in care John Galliano poate fi auzit spunând ca il "adora pe Hitler". "Il ador pe Hitler", spune John Galliano in limba engleza unor persoane asezate intr-o cafenea la o masa alaturata. "Oameni ca voi ar fi morti (pe vremea lui Hitler, n.r.). Mamele voastre, tatii vostri ar fi toti niste nenorociti de gazati", mai spune el in aceasta inregistrare.

A doua plângere viza o alta persoana care a fost insultata de John Galliano in octombrie 2010. Directorul artistic al casei Dior ar fi râs de aspectul fizic al acestei femei in vârsta de 48 de ani, dupa care i-ar fi adresat in limba engleza câteva insulte cu caracter rasist.

Mai multe surse, inclusiv din cadrul casei Dior, sustineau ca designerul, intrat intr-o "spirala a alcoolului", nu se mai prezentase la studiourile de creatie de câteva luni. Pe lânga presiunea exercitata de fiecare noua colectie, creatorul de moda nu si-a revenit complet dupa moartea lui Steven Robinson, prietenul si principalul sau colaborator timp de 20 de ani, decedat in 2007.

John Galliano a fost concediat pe 1 martie de conducerea casei Dior, al carei director de creatie era din 1997, in urma acestui scandal. Totodata, Galliano a fost dat afara din propria sa companie de moda, in urma deciziei consiliului de administratie. Christian Dior, care detine 91% din label-ul Galliano, a primit mai multe oferte de cumparare a companiei din partea unor oameni de afaceri.

De la concedierea sa, Galliano incearca sa-si vindece dependenta de alcool si medicamente, iar dupa proces, designerul a spus ca se va gândi la ce va face in viitor in ceea ce priveste cariera sa.

Mediafax
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies