Ce culoare au capsunele din imagine? O noua iluzie optica a impartit internetul in doua. Raspunsul corect e surprinzator

Ce culoare au capsunele din imagine? O noua iluzie optica a impartit internetul in doua. Raspunsul corect e surprinzator
Autor: Redactia
Data publicarii: 29 Iunie 2018
Data actualizare: 29 Iunie 2018
Mai stiti rochia buclucasa pe care internautii o vedeau ba alba, ba albastra? Pregatiti-va de o noua provocare. De data aceasta, niste capsune impart internetul in doua tabere.

Akiyoshi Kitaoka, profesor in psihologie, a publicat pe contul de Twitter o imagine cu un bol de capsune. Poza este trecuta printr-un filtru albastru si, cu toate ca nici macar un pixel nu este rosu, exista oameni care le vad in culoarea lor naturala.

Mai exact, exista internauti care le vad rosii, pe langa  cei care le vad albastre: "Este o iluzie bazata pe doua culori. Cu toate ca poza prezinta doar pixeli din spectrul cyan, fructele par rosii. Capsunele apar in nuanta lor naturala, dar pixelii nu sunt deloc rosiatici", a explicat profesorul.

Specialistul a povestit ca tindem sa percepem altfel culorile pentru ca avem creierul proiectat astfel incat sa corecteze nuantele de la sine.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!