Ce meserie a avut la început Ștefan Mandachi, suceveanul care a construit un metru de autostradă

Ce meserie a avut la început Ștefan Mandachi, suceveanul care a construit un metru de autostradă
Ștefan Mandachi a reușit să dea glas unei frustrări vechi de 30 de ani a românilor odată cu demararea campaniei „România vrea autostrăzi”. Antreprenorul dezvăluie că în trecut a fost pe punctul de a-și rata vocația, mergând pe un drum care nu ducea unde voia el.

Ștefan Mandachi este un prosper om de afaceri din Suceava care recunoaște că nu a avut de suferit din cauza statului. Afacerile sale au prosperat grație implicării sale și a celor 850 de angajați pe care îi plătește azi, lună de lună. Cu toate acestea, românul nu s-a împăcat deloc cu ideea că în anul 2019 românii nu se pot deplasa dintr-un colț într-altul al țării pe drumuri moderne și autostrăzi.

Într-o zi a făcut un experiment: a condus de la Târgu-Jiu la Suceava (588 km) respectând toate regulile de circulație și viteza maximă admisă. Rezultatul: a parcurs drumul în 16 ore. „Este inacceptabil. România are nevoie de autostrăzi!”

Antreprenorul a dezvăluit într-un interviu acordat stirileprotv.ro că în trecut a ales altă meserie, dar că a renunțat la ea când și-a dat seama că îi limitează posibilitățile de acțiune.

Citește și: Românul care a făcut primul metru de autostradă din Moldova: „Nu vreau să fiu ministru, vreau autostrăzi”

„La un moment dat am fost la un pas să nu-mi respect vocația. Era să merg pe drumul avocaturii. Doi ani de zile am fost avocat penalist, dar nu eram făcut pentru a fi avocat, deși cred că aș fi avut succes și ca avocat. Cred eu, pentru că am o părere bună despre mine. Dar nu era vocația mea. Eu eram în instanță, la bară, apăram oamenii și veneam acasă și mă focusam pe antreprenoriat, pe ceea ce pot să facă alți oameni, de bogăția pe care o generează alți oameni, de independența pe care o au ceilalți oameni”, a dezvăluit Ștefan Mandachi.

Suceveanul a mărturisit că i-a fost foarte greu să facă trecerea de la avocatură la antreprenoriat, în primul rând din cauza presiunii exercitate de familie.

„Familia mea a vrut ca eu să fiu avocat, nu antreprenor. Am avut susținere din partea familiei, evident, dar nu pot să spun că am avut susținere în momentul în care am decis să devin antreprenor. Mai degrabă nu au fost de acord cu asta. Mi-au spus că schimbându-mi profesia o să-mi schimb și statutul social”, a mai spus omul de afaceri din Suceava, care deține un lanț de restaurante fast-food și un hotel. Are 850 de angjați și o cifră de afaceri anuală de 27 de milioane de euro.

Afaceristul a dezvăluit că are „un caiet de visuri”, cu o sută de ținte în viață, pe care vrea să le realizeze cât timp trăiește. Întrebat care este primul vis al său, aflat în capul listei, suceveanul a răspuns: „Să fiu liber”.   

FULLSCREEN
Ce meserie a avut la început Ștefan Mandachi, suceveanul care a construit un metru de autostradă
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO