Ce nu se ştie despre Ester Peony, artista care va reprezenta România la Eurovision

Ce nu se ştie despre Ester Peony, artista care va reprezenta România la Eurovision
Citeste mai mult despre: Esther Peony, castigatori, Eurovision,
Data: 18 Februarie 2019
E tânără, e frumoasă, e în plină ascensiune şi va reprezenta România la Eurovision, la Tel Aviv. Cu toate acestea, românii o cunosc foarte puţin. Încă.  

Numele ei adevărat este Ester Alexandra Creţu și este cântăreaţă şi compozitoare. Iubeşte muzica încă din copilărie, de când a locuit alături de familie în Montreal, Canada. În 2014, s-a făcut remarcată în mediul online după  înregistrarea unor cover-uri în stil propriu. Ulterior, a semnat un contract cu o casă de discuri din România. Un an mai târziu, s-a făcut auzită pe radio şi la TV cu piesa „Sub aripa ta“ (feat. Vescan).


În aceeaşi perioadă, a început să concerteze, atât solo cât şi în cadrul unui turneu organizat prin ţară alături de Puya, Vescan, Doddy şi Anastasia. În 2018 a lansat primul EP, „Dig It. Împreună cu Alexandru Şerbu şi Ioana Victoria Badea, a compus şi piesa „On a Sunday“, care a şi transformat-o în reprezentantă a României la Eurovision 2019. 

În finala Eurovision România 2019, a fost o luptă strânsă între trei artiste tinere şi frumoase: Ester Peony, Laura Bretan şi Bella Santiago. Ester s-a detaşat chiar înainte de votul publicului şi a ocupat prima poziție a clasamentului. A câştigat cu 65 de puncte, urmată de Laura Bretan – 60 de puncte – și de Bella Santiago, cu 58 de puncte.

Pe PRO TV PLUS puteţi vedea un interviu cu Laura Bertan, clasată pe locul doi la selecţia pentru Eurovision:

Sursa foto: Facebook

FULLSCREEN
Esther
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies