Ce poți să faci cu cadourile neinspirate de Crăciun? Te-ai gândit la asta?

Ce poți să faci cu cadourile neinspirate de Crăciun? Te-ai gândit la asta?
Autor: Dan Brumar
Data: 20 Decembrie 2018
Toată lumea așteaptă cadouri de Crăciun, dar unele daruri sunt pur și simplu neinspirate. Dacă cei dragi au dat greș anul ăsta, nu e cazul să te întristezi. Iată ce poți să faci cu lucrurile pe care le primești dacă nu sunt pe placul tău!

De sărbători ai așteptări mari de la oamenii care îți sunt dragi. Dacă te cunosc cu adevărat, atunci n-ar trebui să dea greș în alegerea cadoului de Crăciun. Totuși, fiindcă petrecem tot mai puțin timp unii cu alții, din cauza vieții agitate, darurile de sărbători au devenit un automatism care, în loc să ne apropie, ne îndepărtează și mai mult. 

Când primești ceva neinspirat, nu e cazul să disperi. Cumpără-ți singur ceva și găsește altă întrebuințare lucrurilor privenite de la alții! Iată câteva idei!

Schimbă!

E primul lucru la care te poți gândi când primești un cadou care nu e pe placul tău. Cele mai multe magazine îți oferă posibilitatea de a schimba bunuri cumpărate de alții. Așa că, poți înlocui cadoul neinspirat cu ceva de care ai nevoie, în limita prețului obiectului primit în dar. Unele magazine acceptă să schimbi produsul cu unul mai scump, dacă plătești diferența. Astfel, toată lumea e fericită. Dezavatajul e că nu te poți bucura de cadoul tău decât după sărbători sau când deschide magazinul respectiv.

Donează!

Nu e rău să faci acest lucru, mai ales dacă nu ai răbdare să umbli prin magazine pentru a-ți căuta ceva pe placul tău. Există o serie de organizații neguvernamentale în România care colectează îmbrăcăminte, încălțăminte și alte bunuri de uz prsonal pentru persoanele cu venituri mici sau provenite din medii defavorizate. Fără pretenția că le-am cunoaște pe toate, enumerăm aici câteva ONG care colectează lucruri pentru oamenii sărmani: Salvați Copiii România, Asociația Samusocial, Armata Salvării, Voluntarii Provita, Magazinul SocialXchange, Ambasada Cehiei la București (container colectare îmbrăcăminte), ADP Sector 1 (15 containere amenajate în parcurile din sector).

FOTO: Primăria Sectorului 1

Vinde!

Da, poți obține un venit frumos din vânzarea cadourilor nedorite, iar site-urile de vânzări online îți oferă nenumărate posibilități. Însă, pe piață mai sunt și magazine online cu produse second-hand, unde îți poți încărca articolele vestimentare la un preț decent. Dacă hainele nu sunt purtate, poți obține un preț chiar bun.

Dă mai departe!

Dacă nu agreezi niciuna dintre aceste variante, poți păstra cadourile neinspirate pentru a le dărui, la rândul tău, unor persoane apropiate care le-ar putea aprecia mai mult.

Ponturi ca să nu dai greș la cumpărături

Ei bine, la un moment dat și tu te-ai putea afla în situația de a alege un cadou neinspirat. Dacă vrei să aduci bucurie sinceră în sufletul celor dragi, prima regulă este să-i cunoști cu adevărat. În momentul în care știi totul despre cel căruia vrei să-i cumperi un cadou, nu ai cum să dai greș. Află, așadar, care sunt preocupările sale, ce pasiuni are, ce-și propune de-a lungul anului! De cele mai multe ori, poți afla tot ce te interesează în urma unei discuții amicale, la o cafea, dacă pui întrebările corecte.

Totuși, dacă nu crezi că poți gestiona o astfel de situație, poți să-i întrebi direct pe cei dragi ce așteptări au de Crăciun. E o practică tot mai întâlnită, în urma căreia toată lumea are de câștigat. 

Tu cum procedezi când trebuie să cumperi un cadou? 

FULLSCREEN
Ce poți să faci cu cadourile neinspirate de Crăciun? Te-ai gândit la asta?
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO