Ce s-a întâmplat cu femeia din Africa de Sud care ar fi născut 10 copii. Primele declarații oficiale

Ce s-a întâmplat cu femeia din Africa de Sud care ar fi născut 10 copii. Primele declarații oficiale
Citeste mai mult despre: divertisment, Africa de Sud,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 24 Iunie 2021
Data actualizare: 27 Iunie 2021
La începutul lunii iunie, presa din lumea întreagă scria despre nașterea miraculoasă a 10 bebeluși în Africa de Sud. Fotografia cu Gosiame Thamara Sithole, care părea însărcinată cu mai mulți copii, a făcut înconjurul lumii. După aproape trei săptămâni, timp în care femeia a încercat să se ascundă, oficialii au descoperit adevărul. 

Oficiali ai guvernului din Gauteng (provincie cu capitala Johannesburg) au venit, miercuri după-amiază, cu o declarație în care se menționează că Gosiame Sithole ”nu a născut și nici nu a fost însărcinată în ultima perioadă”. Prin urmare, povestea prezentată de către un jurnalist de la publicația Pretoria News a fost inventată, notează bbc.com

Oficialii spun că s-a făcut o investigație după ce publicația respectivă a publicat materialul, în urma căreia s-a stabilit că această femeie nu a fost însărcinată. Ulterior, editorul Pretoria News, Piet Rampedi, care a scris povestea, le-a cerut scuze colegilor săi, spunând că a fost dus în eroare de către soțul femeii, cu care a ținut legătura. Rampedi recunoaște ca s-a bazat doar pe mesajele WhatsApp primite din partea domnului Tsotetsi și nu a așteptat vreo confirmare din partea spitalului.

Povestea a atras suspiciuni după ce niciun spital nu a declarat nașterea a 10 bebeluși odată. În plus, la câteva zile după știrea fabuloasă, soțul femeii a raportat dispariția soției și a făcut un apel să fie oprite donațiile în favoarea lor. 

Gosiame Thamara Sithole a fost internată la Spitalul Tembisa, pentru câteva investigații medicale, inclusiv psihologice. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies