Ce salarii fabuloase au incasat acesti actori de la Hollywood pentru un singur rol!

16 Mai 2018, 17:07

Ce salarii fabuloase au incasat acesti actori de la Hollywood pentru un singur rol!
Cinematografia americana produce anual pelicule care genereaza un interes imens in randul iubitorilor de film. Marile productii costa sute de milioane de dolari, insa succesul lor se datoreaza in mare masura actorilor-vedeta care joaca in ele. Iata cat au castigat pentru un singur rol cei mai bine platiti zece actori de la Hollywood!

10. Robert Downey Jr. a fost fabulos in „Omul de Otel” (1, 2 sau 3, nu conteaza), insa azi figureaza pe locul 10 in topul celor mai bine platiti actori pentru un rol de senzatie din „Razbunatorii” („The Avengers”). Conform celor de la GQ, Robert s-a ales cu 50 de milioane de dolari doar pentru prestatia din acest film, in rolul lui Tony Stark/Omul de Otel. Un succes remarcabil a avut si pelicula, care a fost lansata in 2012.

Buget: 220 de milioane de dolari
Incasari SUA: 623,3 milioane de dolari
Incasari globale: 1,5 miliarde de dolari

9. Leonardo din Caprio a castigat 50 de milioane de dolari pentru rolul Dom Cobb din „Inception”. Informatia a fost lansata de cei de la Forbes, care fac periodic clasamente si topuri de acest gen. Filmul „Inception”, lansat în cinematografe in 2010, s-a bucurat de succesul scontat de producatori.

Buget: 160 de milioane de dolari
Incasari SUA: 292,5 milioane de dolari
Incasari globale: 825,5 milioane de dolari

8. Jack Nicholson a facut un rol genial în filmul „Batman” din 1989, interpretandu-l pe maleficul Joker. A incasat circa 50 de milioane de dolari pentru pentru prestatia sa, care a ramas in istorie. Filmul, realizat cu un buget destul de mic pentru o productie de la Hollywood, a avut incasari de aproape 12 ori mai mari. Sursa aici.

Buget: 35 de milioane de dolari
Incasari SUA: 251,1 milioane de dolari
Incasari globale: 411,3 milioane de dolari

7. Johnny Depp ajunge pe locul 7 in topul salariului incasat dupa un singur film, pentru rolul Jack Sparrow din „Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi”. Nu mai putin de 55 de milioane de dolari au intrat in conturile sale dupa aceasta pelicula. Insa, Johhny Depp recunostea in 2011 ca salariile sale cumulate pentru cele patru episoade turnate pana atunci au ajuns la circa 300 de milioane de dolari. Sursa aici.

Buget: 250 de milioane de dolari
Incasari SUA: 241 de milioane de dolari
Incasari globale: 1,04 miliarde de dolari

6. Tom Hanks a facut un rol de 60 de milioane de dolari in pielea lui Forrest Gump din filmul „Forrest Gump”, scrie ew.com. Pelicula senzationala, lansata in 1994, se bucura de succes chiar si in ziua de azi, avand incasari de invidiat.

Buget: 55 de milioane de dolari
Incasari SUA: 330,2 milioane de dolari
Incasari globale: 677,9 milioane de dolari

5. Harrison Ford a fost rasplatit cu 65 de milioane de dolari pentru rolul Indiana Jones din filmul „Indiana Jones si Regatul craniului de cristal”.

Buget: 185 de milioane de dolari
Incasari SUA: 317,1 milioane de dolari
Incasari globale: 786,6 milioane de dolari

4. Johnny Depp ocupa acest onorant loc 4 pentru rolul Mad Hatter din filmul „Alice in tara minunilor”. A incasat 68 de milioane de dolari pentru prestatia lui, conform The Telegraph.

Buget: 200 de milioane de dolari
Incasari SUA: 334,1 milioane de dolari
Incasari globale: 1,02 miliarde de dolari

3. Sandra Bullock este singura femeie din top 10 cei mai platiti actori pentru un singur rol. A facut senzatie in filmul „Gravity”, jucand rolul dr. Ryan Stone. Salariul ei s-a ridicat la 70 de milioane de dolari, conform Hollywood Reporter, insa producatorii au avut de unde sa o plateasca.

Buget: 100 de milioane de dolari
Incasari SUA: 274 de milioane de dolari
Incasari globale: 723 de milioane de dolari

2. Tom Cruise nu putea lipsi din top, insa frumuselul de la Hollywood ocupa doar locul secund. Rolul Ethan Hunt din „Misiune imposibila: Protocolul fantoma” i-a adus in conturi 75 de milioane de dolari, anunta Forbes. Filmul, lansat in 2011, a avut incasari de peste 694 de milioane de dolari.

Buget: 145 de milioane de dolari
Incasari SUA: 209,3 milioane de dolari
Incasari globale: 694,7 milioane de dolari

1. Will Smith a obtinut incredibila suma de 100 de milioane de dolari pentru rolul agentul J din „Barbati in negru 3” si ocupa primul loc in acest top. Cu toate acestea, filmul nu a produs mare emulatie in Statele Unite, unde a inregistrat incasari de doar 179 de milioane de dolari. Sursa aici.

Buget: 225 de milioane de dolari
Incasari SUA: 179 de milioane de dolari
Incasari globale: 624 de milioane de dolari

Desi nu figureaza in acest top, Keanu Reeves ar putea fi cel mai bine platit actor pentru un singur rol, pentru prestatia din trilogia „Matrix”. Sursele noastre de peste Ocean nu au putut afla suma exacta incasata pentru un singur film, insa stiu cat a incasat Keanu pentru toate cele trei parti ale filmului: 250 de milioane de dolari, conform Hollywood Reporter. Sa fie primit!
 
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO