Ce salariu are Brigitte Macron, Prima Doamnă a Franței

Ce salariu are Brigitte Macron, Prima Doamnă a Franței
Citeste mai mult despre: brigitte macron, salariu,
Data publicarii: 11 Decembrie 2018
Data actualizare: 01 Martie 2019
Recent, în presa din Franța au apărut sumele ”astronomice” pe care Brigitte Macron le-ar primi de la Palatul Elysee.

Pe fondul tulburărilor sociale din Paris, în presa franceză au apărut știri despre salariul lui Brigitte Macron, soția președintelui Emmanuel Macron, unele publicații vehiculând sume astronomice.

Citește și: Premieră în istoria Franței. Brigitte Macron, Prima Doamnă, va juca într-un serial TV

După ce i s-a reproșat că poartă fuste prea scurte pentru vârsta ei, acum Brigitte Macron (65 de ani) este blamată pentru cheltuielile enorme pe care le-ar face la Palatul Elysee, consemnează gala.fr.

Astfel, conform Canard Enchaîné, ”Palatul Elysee plănuiește să mărească salariul Primei Doamne de la 440.000 la 530.000 de euro pe an... O mărire uriașă de 22%... de anul viitor! Mulțumim, Franța, pentru că plătești mai mult pentru Brigitte!”.

Știrea i-a enervat pe protestatarii supranumiți ”vestele galbene”, care oricum o consideră pe soția președintelui Macron  ”Maria-Antoaneta, care trăiește în propria ei bulă”.

Informația a fost denunțată de alte publicații, Gala menționând că o mărire de salariu ar fi imposibilă, pentru simplul motiv că Brigitte Macron nu primește niciun salariu în calitate de Primă Doamnă. Mai mult, aceasta nu are propriul ei buget, iar costul anual al cheltuielilor care implică activitatea lui Brigitte Macron este de 278.750 de euro.

Foto: Getty
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies