Ce salariu are Carmen Iohannis ca profesoară de Limba engleză. Soția președintelui predă la liceu

Ce salariu are Carmen Iohannis ca profesoară de Limba engleză. Soția președintelui predă la liceu
Carmen Iohannis alături de Jill Biden. FOTO: Agerpres
Citeste mai mult despre: Carmen Iohannis, Carmen Iohannis salariu,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 02 Iunie 2023
Data actualizare: 02 Iunie 2023
Carmen Iohannis are o vechime de peste 30 de ani în învățământ, iar azi predă Limba engleză la Colegiul Național „Gheorge Lazăr” din Sibiu. Soția președintelui are un salariu modest, conform declarației de avere depuse de Klaus Iohannis.

Carmen Iohannis nu susține greva dascălilor, în ciuda salariului modest pe care-l încasează ca profesor. Conform declarației de avere depuse de președinte la sfârșitul lunii mai, soția sa a încasat în 2022 un venit de 41.283 de lei ca profesor la Colegiul Național „Gheorge Lazăr” din Sibiu.

Asta înseamnă că profesoara Carmen Iohannis are un salariu lunar de 3.440 de lei, în ciuda vechimii sale. 

Conform edupedu.ro, soția președintelui este unul dintre cei 18 dascăli de la „Lazăr” care au ales să nu intre în grevă la școală.

Ce venituri mai are familia Iohannis

Klaus Iohannis a raportat venituri anuale de 181.944 de lei, din postura de președinte al României. Pe lună, indemnizația președintelui se ridică la 15.162 de lei.

Cuplul prezidențial deține trei apartamente și trei case în Sibiu, dar și economii de 200.000 de lei. Locuințele pe care familia Iohannis le închiriază le-au adus venituri de 44.389 lei în 2022.

Față de anul 2021, Klaus Iohannis a raportat în 2022 o creștere a veniturilor sale cu 5.934 de lei, care reprezintă drepturi de autor pentru cele trei cărți publicate de șeful statului.

Fotografii: Getty/Agerpres
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!