Ce se intampla cand un deputat japonez deturneaza fonduri publice. Filmarea care a facut inconjurul lumii - VIDEO

Ce se intampla cand un deputat japonez deturneaza fonduri publice. Filmarea care a facut inconjurul lumii - VIDEO
Citeste mai mult despre: deputat, japonezi, Japonia, politica, politician,
Data publicarii: 04 Iulie 2014
Data actualizare: 04 Iulie 2014
Ryutaro Nonomura, un deputat provincial ales in prefectura Hyogo, din sudul insulei Honshu, a fost acuzat ca a deturnat trei milioane de yeni din fonduri publice. Politicianul japonez a organizat o conferinta de presa, la Kobe, pentru a-si cere scuze, iar imaginile au facut inconjurul lumii.

Scenele in care un functionar, un patron ori un ales japonez isi recunoaste public greselile si isi cere iertare pentru acestea nu sunt rare in societatea japoneza. Astfel, conferinta de presa organizata de Ryutaro Nonomura, un deputat din prefectura Hyogo acuzat ca a deturnat trei milioane de yeni (21.556 de euro), nu a mirat pe nimeni.

Ce a urmat insa, i-a uimit chiar si pe jurnalistii prezenti, iar imaginile au facut inconjurul lumii, relateaza Libération, citat de Mediafax.

Nonomura, in varsta de 47 de ani, a aparut intr-o conferinta de presa pentru a explica presupusa deturnare de fonduri de care este acuzat. Alesul ar fi decontat aproape 200 de excursii, dintre care mai mult de 100 catre aceeasi statiune balneara, intr-un singur an, in valoare de peste 20.000 de euro, fara sa aiba facturi ori dovezi ca deplasarile ar fi fost facute in interes de serviciu.

Citeste mai multe pe Mediafax
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies