Ce se intampla cu animalele de la circ in Marea Britanie

Ce se intampla cu animalele de la circ in Marea Britanie
Data: 01 Martie 2018
Guvernul britanic a anuntat in cele din urma ca animalele de circ vor fi interzise sa performeze in spectacole.

Dupa o consultare publica in care 94,5% dintre cetateni au declarat ca vor sustine o astfel de interdictie, Westminster a luat-o pe urmele Scotiei, unde animalele de circ au fost interzise anul trecut. 

Aceasta miscare spera sa combata maltratarea, infometarea si incarcerarea animalelor de circ. 

Peste jumatate din autoritatile locale din Marea Britanie au refuzat deja sa permita circurilor care foloseau animale sa performeze, mai ales ca 40 de tari din lume, au interzis aceste tipuri de spectacole. 

Reglementarea 2012 privind bunastarea animalelor salbatice in circuri prevede: 

"Guvernul intentioneaza sa asigure interzicerea legislativa a utilizarii animalelor salbatice in circurile in deplasare pana in momentul in care regulamentele expira in ianuarie 2020. Guvernul nu intentioneaza sa reinnoiasca regulamentele, deoarece intentioneaza sa se asigure ca pana atunci va fi introdusa o interdictie legislativa."

Un purtator de cuvant DEFRA de declarat: "Ramanem absolut in angajamentul nostru de a interzice animalele salbatice in circuri si intentionam sa introducem aceasta interdictie inainte de regulamentele care expira in ianuarie 2020. Pana cand vom reusi sa realizam acest lucru, vom impune cele mai stricte standarde posibile pentru a ne aigura ca animalele salbatice sunt in siguranta."

David Bowles, purtatorul de cuvant RSPCA a declarat: "Acest anunt ofera circurilor un avertisment clar de doi ani ca nu vor mai fi emise licente si apoi vor exista interdictii asupra animalelor salbatice in circuri. Nevoile complexe ale animalelor salbatice nu pot fi satisfacute in mod adecvat in mediul circului, iar transportul regulat, ingrijirea temporara si inghesuita, intruirea fortata si performanetele sunt realtati inevitabile pentru animale."

Directorul PETA, Elisa Allen a declarat pentru UNILAD:" Animalele sufera si nu exista nicio scuza sau motiv pentru ca sa se continue acest lucru. Este timpul ca si guvernul sa puna piciorul in prag si sa contruiasca legi impotriva maltratarii animalelor salbatice."
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO