Ce se va întâmpla la moartea Papei. Planurile acestuia, dezvăluite într-o nouă carte

Ce se va întâmpla la moartea Papei. Planurile acestuia, dezvăluite într-o nouă carte
Citeste mai mult despre: Papa Francisc, moartea Papei,
Data publicarii: 03 Martie 2021
Data actualizare: 13 Noiembrie 2021
Papa Francisc a mărturisit, într-o carte nouă, că își dorește să moară la Roma, fie ca papă în funcție, fie ca papă emerit. 

 

Conform unei cărți apărute recent, intitulată ”The Health of Popes”, Papa Francisc își dorește să moară la Roma, fără să se mai întoarcă, să-și petreacă ultimele zile în Argentina natală. 

 

Într-un interviu acordat jurnalistului argentinian Nelson Castro, la Vatican, în luna februarie a anului 2019, papa Francisc spune că s-a gândit la moartea sa, dar că acest moment nu-l sperie.

Întrebat cum își imaginează ultimele zile, papa Francisc (84 de ani) a răspuns: ”Voi fi papă, fie activ fie emerit, și voi fi la Roma. Nu vreau să mă întorc în Argentina”.

Acesta a trebuit să anulelze câteva evenimente din cauza unor probleme cu sciatica, dar nu se știe să sufere de alte afecțiuni majore. 

Vaticanul a fost întotdeauna reticent când a venit vorba de starea de sănătate a Papei.

Conform noii cărți, ”este pentru prima oară când un papă vorbește despre starea sa de sănătate cu trasparența abordată de Francisc”.

Suveranul pontif, fost arhiepiscop de Buenos Aires, spune că nu-i este dor de Argentina, acolo unde s-a născut, într-o familie de imigranți italieni.

Pe numele său adevărat Jorge Mario Bergoglio, acesta a adăugat: ”Nu mi-e dor de Argentina. Am trăit acolo timp de 76 de ani. Ceea ce mă doare pe mine sunt problemele acestei țări”.

Papa s-a vaccinat de curând anti-Covid 19. 

Foto: Getty
 

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua oferta de filme și seriale, doar pe voyo.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies