Ce simptome apar noaptea în cazul infecției cu Omicron?

Ce simptome apar noaptea în cazul infecției cu Omicron?
Citeste mai mult despre: coronavirus, Omicron, simptome,
Data publicarii: 13 Decembrie 2021
Data actualizare: 13 Decembrie 2021
Lumea așteaptă date pentru a evalua amenințarea noii variante Omicron, deși indicatorii timpurii sunt încurajatori, în sensul că virusul pare mai slab decât varianta Delta. 
Medicii sud-africani care tratează pacienți infectați oferă indicii utile. Potrivit unui astfel de specialist, citat de express.co.uk,  multe simptome par să apară noaptea.
 
De când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a desemnat noua variantă Omicron drept „variantă de îngrijorare”, pe 24 noiembrie, Marea Britanie a reacționat rapid. A impus o interdicție de călătorie celor din Africa de Sud, și-a extins programul de amplificare și a reintrodus măsurile de distanțare socială. Deși OMS a sugerat că Omicron are un „risc crescut de reinfecție”, dovezile inițiale sugerează, de asemenea, că poate provoca o boală mai ușoară decât tulpina Delta, care se răspândește în prezent în toată Europa


 

Cu toate acestea, este important să reacționați în consecință dacă observați semnele de avertizare ale noii variante.
 
Dacă varianta se dovedește mai transmisibilă decât tulpinile anterioare, eliminarea transmiterii va salva vieți și va ușura presiunea asupra sistemului de sănătate.
 
Datele despre simptome sunt puține, dar medicii din Africa de Sud - unde varianta a fost detectată pentru prima dată - au oferit indicii importante.
 
La un briefing convocat de Departamentul de Sănătate din Africa de Sud, medicul generalist Unben Pillay a enumerat simptomele pe care le raportau pacienții cu Omicron.
 
Semne pot apărea mai degrabă în timpul nopții: pacienții se prezintă cu „transpirații nocturne”.
 
Transpirațiile nocturne se produc atunci când transpiri atât de mult încât hainele și lenjeria de pat sunt ude, chiar dacă locul în care dormi este rece. Pacienții care se prezintă se mai plâng de tuse uscată, febră și „multe dureri corporale".

Vezi și: TikTokJobs: Dentiști și provocări

FOTO: SHUTTERSTOCK


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!