Ce vedete au făcut copii cu ajutorul unor mame surogat și cât de legală e această procedură

Ce vedete au făcut copii cu ajutorul unor mame surogat și cât de legală e această procedură
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 28 Septembrie 2018
Data actualizare: 28 Septembrie 2018
Fenomenul mamelor surogat a împânzit planeta, iar celebritățile apelează tot mai mult la această metodă se a aduce pe lume copiii pe care și-i doresc. Cât de legală și morală e această procedură, dar și cine sunt vedetele care au apelat la mame surogat aflați în materialul de mai jos.

Copii născuți de alte mame, iată un miracol al științei accesibil azi oricărui cuplu care nu poate aduce pe lume prunci prin metoda clasică. Fenomenul s-a extins cu repeziciune pe toate continentele, după ce a oferit o soluție salvatoare în cazul femeilor care nu pot procrea la un moment dat sau care nu pot purta o sarcină. Însă, nu toate statele lumii sunt de acord cu procedura, mute dintre ele considerând-o în afara legii.

De exemplu, statele din Africa, unele țări din centrul Asiei, majoritatea statelor din SUA, Mexicul și chiar România nu au reglementări legale în acest domeniu. În schimb, în țări precum Italia, Franța, Spania, Germania, Turcia, o parte din Canada, Elveția și Republica Moldova, această metodă de a concepe copii este interzisă prin lege.

De cealaltă parte, state precum Suedia, Anglia, mare parte din Canada, câteva state din SUA, Portugalia și Ungaria permit cuplurilor să apeleze la mame surogat, însă doar dacă procedura nu implică plata unor sume de bani. În Rusia, India, câteva state din SUA și în Africa de Sud, cuplurile au voie inclusiv să plătească serviciile unei mame surogat. De cele mai multe ori, o femeie care acceptă să poarte în pânteze copilul altei femei poate cere pentru acest serviciu sume care pot ajunge și la 100.000 de dolari. Iată câteva dintre cele mai cunoscute vedete care au apelat la această metodă de a avea copii!

Ayda Field

La începutul lunii septembrie, Ayda Field a anunțat că ea și Robbie Williams așteaptă cel de-al treilea copil al lor. Au ținut totul secret până în ultima clipă deoarece altă femeie le-a purtat odrasla în pântec. Mezina familiei a primit numele Colette (Coco) Josephine și a venit pe lume după o aventură în toată regula. „Familia poate lua diverse forme, iar această dommișoară, care biologic este a noastră, a fost purtată în pântec de o mamă surogat incredibilă, căreia noi îi vom fi recunoscători pe viață”, a declarat Ayda, conform The Sun.

Robbie Williams (44 de ani) și Ayda Field (39 de ani) mai au împreună doi copii - o fetiță pe nume Teddy (cinci ani) și un băiat pe nume Charlie (trei ani). 
 

Kim Kardashian 

Kim Kardashian și Kanye West au recunoscut că au folosit serviciile unei mame surogat pentru cea de-a treia sarcină a lui Kim. US Weekly dezvăluia că o femeie din San Diego s-a oferit să preia rolul de mamă pentru suma de 45.000 de dolari. Pe 15 ianuarie 2018, aceasta a adus pe lume o fetiță, concepută de Kim și Kanye, și botezată Chicago West.

Decizia de a folosi o mamă surogat a venit după ce medicii au sfătuit-o pe Kim să nu mai facă copii, din cauza unei probleme de sănătate cu care s-a confruntat vedeta de televiziune. Cei doi mai au împreună doi copii – o fată pe nume North (cinci ani) și un băiat pe nume Saint (aproape trei ani).
 

Ellen Pompeo

Eroina din Anatomia lui Grey, Ellen Pompeo (48 de ani), a născut primul ei copil în 2009. Fiica sa, Stella, a venit pe lume pe cale naturală. Actrița și soțul ei, Chris Ivery, au decis împreună să aleagă metoda mamă surogat pentru cel de-al doilea copil al lor. Sienna s-a născut în 2014. „Este un lucru extraordinar pe care îl poți face cu viața ta, de a avea darul de a purta în pântec copilul altcuiva. Îi voi fi recunoscătoare toată viața ei, care va rămâne anonimă”, declara actrița din „Anatomia lui Grey”, pentru US Magazine.

Cei doi soți nu s-au oprit aici și au mai făcut un copil, de această dată fără ajutor din afară. Ellen Pompeo a născut, pe 29 decembrie 2016, un băiat pe care l-a botezat Eli Christopher. Avea 47 de ani când fiul ei s-a născut. 
 

Lucy Liu 

Actrița din Îngerii lui Charlie a devenit mamă la 46 de ani, fără să nască. O altă femeie a dus această sarcină la bun sfârșit. Actrița a dezvăluit că și-a dat seama cam târziu ce contează în viață, acesta fiind motivul pentru care a amânat atâta timp să-și întemeieze o familie. Însă, pentru ea familia a fost formată din ea și fiul ei, Rockwell Lloyd, născut în august 2015. 

Actrița nu a dezvăluit și cine este tatăl copilului, însă înainte de a-l avea pe fiul ei, actrița a avut relații cu omul de afaceri Noam Gottesman, actorul Will McCormack și producătorul de film Zack Helm. Lucy Liu are azi 49 de ani și și-a asumat rolul de unic părinte pentru fiul ei.

 

Nicole Kidman adoră copiii. Mult de tot

Nicole Kidman a optat pentru serviciile unei mame surogat în 2010, iar datorită ei a venit pe lume fiica sa, Faith. La vremea respectivă era căsătorită cu actualul ei soț, Keith Urban, cu care mai are o fetiță, pe nume Sunday Rose, născută în 2008. Însă, Kidman, azi în vârstă de 51 de ani, mai are doi copii cu legendarul actor Tom Cruise. Cei doi au adoptat-o pe micuța Isabella Jane în 1992 și pe Connor Anthony, în 1995.

Anul trecut, actrița a mărturisit că și-ar dori și al cincilea copil, pe care să-l poarte singură în pântec. „Keith și cu mine ne dorim mai mulți copii. Bunica mea a născut-o pe mama mea la vârsta de 49 de ani. Aș fi mai mult decât fericită și îl voi primi cu brațele deschise”, a spus Nicole conform Daily Mail.  
 

Sarah Jessica Parker

Sarah (53 de ani) a avut primul ei copil în 2002, când micul James Wilkie a venit pe lume. Actrița din Sex and the City și soțul ei, Matthew Broderick, s-au străduit mai mulți ani să mai facă unul, dar nu au reușit. În 2009, cu ajutorul unei mame surogat, cei doi anunțau că vor fi părinții a două fete gemene. Marion și Tabita au fost îndrăgite de mass media din prima zi.

Însă, femeia care i-a ajutat să le aducă pe lume a avut mari necazuri. După ce identitatea ei a fost dezvăluită în presă, femeia a fost hărțuită constant, iar informațiile personale din computer și telefon i-au fost sustrase. 
 

Elton John 

Starul britanic și partenerul său de viață au folosit o femeie pentru a putea avea copii. Zachary Jackson Levon Furnish-John (7 ani) și Elijah Joseph Daniel Furnish-John (5 ani) s-au născut cu ajutorul aceleiași mame surogat. „Este o femeie minunată, bună și iubitoare”, spunea atunci Elton John.

Megastarul este căsătorit oficial cu partenerul său, producătorul de film canadian David Furnish, încă din anul 2014. Anterior, cântărețul britanic a fost căsătorit cu artista germană Renate Blauel (65 de ani), însă mariajul lor nu a durat decât trei ani. După eșecul mariajului, John și-a dezvăluit homosexualitatea.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!