Cea mai în vârstă femeie din lume a murit în timpul rugăciunii. Bătrâna spune că viața ei a fost un calvar

Cea mai în vârstă femeie din lume a murit în timpul rugăciunii. Bătrâna spune că viața ei a fost un calvar
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 04 Februarie 2019
Data actualizare: 04 Februarie 2019
Koku Istambulova, o femeie cecenă de 129 de ani, s-a stins din viață la sfârșitul lunii ianuarie, în timp ce se ruga la Dumnezeu.

Cea mai bătrână femeie din lume urma să împlinească 130 de ani în luna iunie a acestui an, însă un nepot de-ai săi a anunțat că femeia s-a stins din viață pe 27 ianuarie, în casa ei din Cecenia. Koku Istambulova, o supraviețuitoare a represiunii sângeroase a lui Stalin împotriva populației cecene din URSS, se ruga în momentul în care inima ei a încetat să mai bată, scrie Daily Mail.

Nepotul decedatei spune că femeia era foarte veselă și plină de viață în ziua fatidică. 

„Glumea, mergea fără probleme. Apoi, a căzut din picioare, dintr-o dată, acuzând dureri în piept. Am chemat un doctor, care ne-a spus că i-a scăzut presiunea sanguină și i-a făcut injecții. Dar nu au reușit să o salveze. A murit într-un mod liniștit, conștient, în timpul rugăciunii”, a dezvăluit Iliyas Abubakarov, conform sursei citate.

Cea mai în vârstă femeie din lume a fost înmormântată zilele trecute în satul natal, Bratskoe. Ea a lăsat în urmă cinci nepoți și 16 strănepoți.

Koko a fost musulmană și crede că Allah a avut grijă de ea, deși nu e prea mulțumită că a îndurat-o atâția ani. „De ce mi-a dat Allah o viață atât de lungă și atât de puțină fericire? Aș fi fost moartă demult dacă Allah nu m-ar fi ținut în mâinile sale. Am fost fericită o singură zi în viața mea și e greu să trăiești astfel, când tot ce-ți poți aminti e că ai murit acum mult timp”, a mărturisit femeia.

Care e secretul longevității sale? Citește mai multe AICI!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies