Cea mai mare sumă plătită pentru o pereche de adidași, surpriza casei de licitații Sotheby’s

Cea mai mare sumă plătită pentru o pereche de adidași, surpriza casei de licitații Sotheby rsquo;s
1,8 milioane de dolari merită atâta atenție. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 27 Aprilie 2021
Data actualizare: 31 Mai 2021
În 2008, Kanye West a câștigat 4 premii Grammy, iar la gala de atunci a purtat o pereche de adidași Nike Air Yeezy care încă nu se lansaseră pe piață. 13 ani mai târziu, pantofii sport au fost vânduți la licitație pentru suma de 1,8 milioane de dolari.

Casa de licitații Sotheby’s a anunțat, luni, vânzarea primei perechi din gama Nike Air Yeezy, creată pentru Kanye West în 2008. Rapperul a purtat adidașii realizați în colaborare cu celebrul brand de articole sportive doar în acea seară, suficient pentru a atrege atenția asupra sa.

De-a lungul anilor, pantofii sport au ajuns în proprietatea multor oameni cu bani, după vânzări succesive. La începutul lunii aprilie, ai au fost scoși la licitație de ultimul lor proprietar, colecționarul american Ryan Chang, scrie Reuters.

Vezi GALERIA FOTO mai jos!

Au fost adjudecați cu 1,8 milioane de dolari de platforma investițională RARES, care cumpără pantofi sport și permite oricui să achiziționeze acțiuni din produsele deținute. 

Suma amețitoare este un record mondial în materie, depășind cu mult suma plătită pentru o pereche de adidași din 1985 pe care i-a purtat Michael Jordan (615.000 de dolari).

Kanye West și-a sporit considerabil averea după ce a lansat propriul brand de îmbrăcăminte și încălțăminte. Dacă la început se asociase cu gigantul Nike, în 2013 a semnat un parteneriat cu competitorul Adidas.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!