Cei care l-au vazut spun ca e "o creatura magica". Cum arata "cel mai frumos cal din lume"

Cei care l-au vazut spun ca e o creatura magica . Cum arata cel mai frumos cal din lume
Data publicarii: 14 August 2017
Data actualizare: 14 August 2017
Turkmenistan este cunoscut in randul iubitorilor de cai pentru rasa ei nationala, numita Akhal Teke.

Caii din rasa Akhal Teke poseda calitati remarcabile si sunt de o frumusete rara. Cei care au avut ocazia sa ii vada sustinca sunt "cei mai frumosi din lume", scrie site-ul Life Buzz. In plus, Akhal Teke este una dintre cele mai vechi si pure rase de cai din intreaga lume, vechimea ei depasind 3 000 de ani.  

Considerati "creaturi magice", desprinse parca din alte universuri, caii din rasa Akhal Teke sunt mai eleganti si mai frumosi decat cei pur-sange arab, conform Descopera.ro. 


FOTO: Shutterstock


Caii turkmenilor sunt renumiti pentru forta si viteza lor exceptionale. Mai mult, acestia sunt apreciati pentru abilitatea de care dau dovada in cursele de anduranta.

Forma capului acestor cai este deosebita. Fizionomia alungita, urechile lungi si coama scurta - o caracteristica a rasei, ii transforma in exemplare de o frumusete fara margini. Cunoscuti in Persia Antica si sub numele de Nisaeani, majoritatea cailor Akhal Teke prezinta numeroase nuante de galben si mai ales blond-alb, o nuanta metalizata, numita cremello. Culoare deosebita este intalnita doar la aceasta rasa.


FOTO: Shutterstock


Se estimeaza ca exista aproximativ 3500 de exemplare din aceasta rasa. Apreciati peste masura in Turkmenistan, acesti cai sunt prezenti pe stema de stat, timbre si bancnote.

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies