Cel mai friguros loc de pe Pamant. Cum traiesc oamenii la -71 grade Celsius

Cel mai friguros loc de pe Pamant. Cum traiesc oamenii la -71 grade Celsius
Data: 20 Ianuarie 2017
In Nord-Estul Republicii ruse Yakutia se afla o mica localitate unde, in luna ianuarie, temperatura medie este de - 50 de grade Celsius. Oymyakon este numele satului cunoscut drept cel mai friguros punct locuit de pe planeta. 

Localitatea Oymyakon este cunoscuta si sub numele de "Polul Frigului", temperatura minima inregistrata fiind de - 71,2 grade Celsius, scrie site-ul Daily Mail. Aceasta valoare este inscriptionata pe un monument aflat la intrarea in oras. 

Citește și

Ironic, sau nu, numele asezarii se traduce prin "Apa care nu ingheata" si a fost inspirat de un izvor cu apa termala, la care se adapau tumele de reni. 

Cei 500 de locuitori ai satului Oymyakon au posibilitati limitate de a isi castiga existenta. Din cauza temperaturilor scazute, este imposibila practicarea agriculturii. Prin urmare, oamenii se hranesc cu peste crud si inghetat, carne de ren si cal. 

Citeste si: Un lac din Bistrita a devenit a doua casa pentru lebedele ramase aici peste iarna. Sunt frumuseti, intr-adevar

Avand un singur magazin si o scoala, care se inchide doar atunci cand temperatura scade sub -52 de grade Celsius, locuitorii infrunta frigul extrem cu ajutorul "ceaiului rusesc", asa cum este numita vodca in zona, scrie publicatia Business Insider. 

In Oymyakon, din cauza gerului puternic, bateriile masinilor se descarca foarte repede, iar telefoanele mobile nu functioneaza.  

Satul este situat la 750 de metri deasupra nivelului marii, iar durata unei zile poate varia de la 21 de ore in timpul verii, la doar 3 ore in luna decembrie. 


Fotograful Amos Chapple a vizitat in anul 2014 localitatea Oymyakon, precum si capitala provinciei Yukutsk pentru un fotoreportaj.

Orasul Yukutsk, precum si imprejurimile isi bazeaza economia pe o industrie miniera de lux: cea a diamantelor.

De asemenea, pentru ca solul este inghetat si plantele nu cresc, astfel ca singura cale de a procura alimente este importul din alte regiuni.  

FULLSCREEN
Cel mai friguros loc de pe Pamant. Cum traiesc oamenii la -71 grade Celsius
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies