Cele 12 minute de glorie ale lui Michael Jackson de la Super Bowl 1993. Ce recorduri a stabilit megastarul

Cele 12 minute de glorie ale lui Michael Jackson de la Super Bowl 1993. Ce recorduri a stabilit megastarul
Autor: Dan L. Brumar
Data: 16 August 2019
Finala Super Bowl din 1993 a fost un punct de cotitură pentru cel mai urmărit show din SUA. Grație lui Michael Jackson, fanii sportului rege peste Ocean și-au schimbat comportamentul în timpul pauzelor meciurilor.

Michael Jackson a „resuscitat” audiența în timpul singurei sale reprezentații live de la Super Bowl. În 1993, Regele muzicii pop a aceeptat să cânte în timpul pauzei meciului de fotbal după ce organizatorii au dat curs unei solicitări bizare venite din partea megastarului. Michael Jackson a refuzat un onorariu de un milion de dolari, însă a cerut NFL să doneze 100.000 de dolari în contul Fundației Heal the World și a solicitat postului TV să ofere spațiu publicitar pentru o campanie umanitară a fundației create de el.

Pe 4 februarie 2019, la câteva ore după terminarea Super Bowl, familia lui Michael Jackson a distribuit pe Twitter un moment emoționant din timpul prestației megastarului de la Super Bowl 1993.

Recordurile lui Michael Jackson de la Super Bowl 1993

Organizatorii celui mai urmărit eveniment de peste Ocean au constatat, în anii ’90, o scădere considerabilă a numărului de telespectatori în timpul pauzelor meciurilor din finala Super Bowl. Oamenii nu erau interesați să urmărească prestațiile artiștilor invitați să cânte în pauzele dintre reprize, fiindcă aceștia nu erau foarte cunoscuți. În 1993, organizatorii au decis să invite un star și l-au convins cu greu pe Michael Jackson să susțină un show de 12 minute.

Citește și: Au curs milioanele la Super Bowl 2019. Cât a costat o reclamă în timpul finalei NFL

Au fost 12 minute de glorie pentru Super Bowl, dar și pentru Regele muzicii pop. Piesele cântate de Jackson în pauză au fost urmărite de peste 133 de milioane de oameni, eveniment care a marcat un nou început pentru cel mai important eveniment al anului.

Prestația de la Super Bowl 1993 l-a ajutat și pe Michael, care la 10 zile după evenimentul sportiv avea să stabilească un nou record de audiență la Oprah Winfrey Show. Interviul realizat de cunoscuta realizatoare TV este și azi cel mai urmărit interviu televizat din istorie (90 de milioane de privitori).

Efectele show-ului susținut de Michael Jackson la Super Bowl 1993 s-au văzut și în succesul colosal de care s-a bucurat albumul Dangereous, scos pe piață de megastar în 1991. În 1993, albumul a urcat 90 de locuri în topurile de peste Ocean. 

FULLSCREEN
Cele 12 minute de glorie ale lui Michael Jackson de la Super Bowl 1993. Ce recorduri a stabilit megastarul
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO