Cele mai bune comedii romantice ale tuturor timpurilor

Cele mai bune comedii romantice ale tuturor timpurilor
Autor: Redactia
Data publicarii: 10 August 2018
Data actualizare: 10 August 2018
Anual vedem numeroase comedii sau filme care ne plac, însa sunt acelea care ne ramân în minte chiar și după trecerea anilor. În cazul filmelor comediilor romantice este greu să te pronunți, însa clar au fost câteva filme care au făcut istorie.

Got Mail (Mesaj pentru tine) 1998

Ultima comedie romantică definită de Nora Ephron a avut un succes răsunător în anul 1998. Este al doilea film al lui Ephron făcut cu Meg Ryan și Tom Hanks. Câștigătorul a două Oscaruri, Tom joacă în acest film rolul unui nesuferit, proprietarul celui mai mare lanț de librării din Manhattan. Meg Ryan este Kelly și de asemenea este patroana unei mici librării, afacere pe care a moștenit-o de la mama sa și este pusă în pericol de faliment din cauza lui Tom. Între cei doi se formează o conexiune iar filmul prezintă o poveste de dragoste în stil clasic, neafectată de lucruri frivole precum pofte ascunse sau sex.

It Happened One Night (S-a întâmplat într-o noapte) 1934

O artă la cinematrografiei, așa a fost supranumit în regia lui Frank Capra. Apărut în anul 1934, comedia o aduce în rol principal pe Claudette Colban care joacă rolul unei coafeze rasfate numită "Ellie".

Fiica unui cunoscut milionar, se căsătorește în ciuda împotrivirii tatălui ei (walter Connolly) pentru a fugi  să se întâlnească cu bărbatul pe care îl iubește. Pe drum are parte de o serie de întâmplări care dau peste cap tot planul pe care îl avea Ellie. 

The apartament (Apartamentul) 1960

Filmul a fost un real succes al anilor 60. Povestea prezintă un funcționar care lucrează la o mare companie de asigurări. Având numeroase probleme cu banii C.C. Baxter, în speranța unei avansări își împrumută uneori apartamentul șefilor săi care-și aduc iubitele în locuita funcționarului. Acesta află cu stupoare că femeia de care este îndrăgostit, este amanta șefului sau. 

Down with love (Jos cu dragostea) 2003


În regia lui Peyton Reed, îi aduce în prin plan pe Renee Zellweger și Ewan McGregor într-o comedie de excepție la începutul anului 2003. Filmul care are la motto "Trăiască sexul! Jos cu Dragostea" a fost un real succes după romanul cu același nume al Barbarei Novak. Filmul prezintă un manifest feminin pentru ca femeile să lupte mai mult pentru carieră și emancipare în locul dragostei și a familiei.

His Girl Friday (Mâna lui dreaptă) 1940

Filmul regizat de Howard Hawks îi are că actori principali pe Cary Grant și Rosalind Russell într-o poveste cu năbădăi care se petrecea la jumătatea secolului XX. Walter Burns, editorul unui important ziar din Chicago, primește o vizită de la fosta nevasta (Hildy Johnson) care îi spune că s-a logodit și că urmează să se căsătorească cu cel ales. Încă îndrăgostit de ea iar Hildy fiind unul dintre cei mai buni reporteri pe care îi are, cere ajutorul unui coleg pentru a o convinge pe femeie sa nu se căsătorească. 

O comedie care sigur îți va plăcea!

My Big Fat Greek Wedding (Nuntă a la Grec) 2002

"Se spune că, frumoasele grecoaice pot face trei lucruri în viață: să se mărite cu băieți greci; să facă copii greci și să-i hrănească pe fiecare până când mor."

Filmul prezintă povestea unei fete pe nume Toula (Nia Vardalos) care deși are vârsta de 30 de ani este încă necăsătorită. Lucrează la un restaurant cu specific grecesc iar familia începe să-și facă griji în privința asta. O poveste interesantă despre sacrificiile pe care le fac oamenii pentru persoana iubită. Comedia regizată de Joel Zwick a fost mult apreciată atunci când a apărut și merită să fie văzută și acum!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!