Este greu de crezut ca au fost gandite de cei mai buni arhitecti. Topul celor mai urate cladiri din lume - GALERIE FOTO

Este greu de crezut ca au fost gandite de cei mai buni arhitecti. Topul celor mai urate cladiri din lume - GALERIE FOTO
Citeste mai mult despre: cladiri, constructii,
Data publicarii: 27 Ianuarie 2014
Data actualizare: 27 Ianuarie 2014
Daca unele cladiri din lume impresioneaza prin grandoare, bun gust sau geniu arhitectural, exista unele care, in ciuda eforturilor celor care le-au conceput, sunt de-a dreptul greu de privit. Iata cateva dintre cele mai urate cladiri din lume, consturite de unele dintre cele mai renumite firme de arhitectura.

Turnul observator ArcelorMittal Orbit, din Parcul Olimpic de la Londra, a fost construit in 2012 de catre Anish Kapoor si Cecel Balmond si urmeaza sa fie inaugurat in aprilie 2014. Cladirea este considerata de mai multe publicatii de specialitate ca fiind una dintre cele mai urate din Marea Britanie si a fost descrisa drept o "coliziune catastrofica intre doua macarale" sau "Godzilla arhitecturii britanice".

Cladirea Elefant, din Bangkok, Thailanda, arata, dupa cum spune si numele, ca un...elefant. Cu prea multe geamuri si o structura bizara nu este de mirare ca a fost inclusa pe lista celor mai urate constructii din lume.Turnul de televiziune Žižkov,
din Praga, Cehia, a fost construit in timpul regimului comunist si a fost inclus de fiecare data pe lista cladirilor neinspirate. Mai mult, el nu este agreat nici de localnici, care sunt de parere ca acesta strica arhitectura armonioasa a orasului. Si nu am avea de ce sa nu le dam dreptate: turnul pare mai degraba un lansator de rachete si nu are nimic in comun cu restul cladirilor din oras. Ca tabloul sa fie complet, turnul mai este decorat si cu scuplturi de bebelusi care merg de-a busilea.

Cladirea Mirador, din Spania, arata ca un joc ratat de tetris, cu mai multe blocuri puse unul peste altul si formand la mijloc o gaura uriasa. Constructia a fost inaugurata in 2005 si nu s-ar spune ca la realizarea ei au muncit atat arhitecti din Danemarca, dar si din Spania.

Hotelul First World, din Malaezia, demonstreaza cum vopseaua poate strica o cladire frumoasa. Cladirea arata mai degraba ca un curcubeu si nu ne mira ca este considerata un dezastru.

Aeroportul International din Wellington, Australia, arata ca si cand ar fi fost carpit cu bucati imense de scotch maro si este greu de crezut ca a fost deschis abia in 2010, fiind o cladire nou-nouta.

Statia de incalzire Delftware, din Olanda, arata ca si cand ar fi fost decorata cu gresie pentru baie.

Cladirea Antilia, din Mumbai, India, este una dintre cele mai scumpe case din lume, insa daca o privesti din afara seamana mai degraba cu un bloc dintr-un cartier marginas al orasului.

The Corn Palace, aflat in Dakota de Sud, SUA, pare a fi o cladire de Disneyland si conduce in topul celor mai urate cladiri din vestul Americii. Fatada este refacuta in fiecare an, insa de fiecare data la fel de neinspirat.

Sediul companiei Longaberger Basket
, din Newark, Ohio, a fost inaugurata in 1997 si arata ca un cos imens, de culoarea mustarului.

Cladirea Federala din San Francisco arata ca un bloc urias de piatra supus unui cutremur de magnitudine mare. Constructia care pare crapata pe mijloc se vrea a fi prietenoasa cu mediul, dar multi se plang ca nu este prea prietenoasa cu ochii celor care o privesc.

  • The Corn PalaceVIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies