Cercetători și oameni de știință au realizat un algoritm care prezice probabilitatea dezvoltării de forme grave COVID - 19

Cercetători și oameni de știință au realizat un algoritm care prezice probabilitatea dezvoltării de forme grave COVID - 19
Citeste mai mult despre: coronavirus, algoritm, COVID-19,
Data: 24 Iulie 2020
Firmele tehnice din întreaga lume depun eforturi pentru a ajuta în timpul perioadei de pandemie.  

Cercetările au arătat că 6,5% dintre pacienții cu COVID-19 pot progresa brusc spre o formă gravă, iar 8,6% dintre aceștia au rata mortalității de 49%. Prin urmare, una dintre sarcinile cheie ale autorităților din domeniul sănătății este identificarea și tratarea pacienților care pot dezvolta forme severe sau fatale.


Acest scop îl are o echipă de cercetare înființată de Tencent AI Lab alături un grup de oameni de știință din domeniul sănătății publice chineze conduse de Zhong Nanshan, consilierul medical principal al țării pe COVID-19.

În această săptămână, echipa a prezentat un algoritm care, din punctul lor de vedere poate prezice riscul ca pacienții depistați cu noul coronavirus să dezvolte forme critice. 
 
Detaliile au fost publicate în Nature Communications, relatând modul în care laboratorul a conceput modelul bazat pe un studiu făcut asura 1.590 de pacienți din 575 de centre medicale din China, cu validare suplimentară de la 1.393 pacienți.
 
Laboratorul comun a făcut algoritmul disponibil online, permițând personalului clinic din întreaga lume să calculeze probabilitatea pacienților de a dezvolta o formă critică folosind 10 variabile clinice. În timp ce se concentrează imediat pe COVID-19, misiunea pe termen lung a laboratorului este de a „utiliza Inteligența Artifială pentru screening, prevenire, control și avertizare de focare, boli respiratorii și boli toracice.”
 
Alți giganți tehnologici chinezi au preluat proiecte similare pentru a combate noul coronavirus. Academia Damo Alibaba a construit un instrument pentru instituții care să prevadă răspândirea COVID-19, cu o pretinsă rată de precizie de 90%. În plus, Baidu Research a deschis un algoritm pentru analiza structurală virală, susținând că procesul este de 120 de ori mai rapid decât metoda tradițională.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA "FACEM LEVEL":

FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
algoritm
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO