Ce fel de femei au cel mai mare succes la barbati? Cercetatorii au raspunsul

21 Iunie 2018, 01:42

Ce fel de femei au cel mai mare succes la barbati? Cercetatorii au raspunsul
 "Blondes have more fun, but brunettes are smarter".  De cate ori nu ai auzit asta?

Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Westminster, publicat in Journal of Psychology, a demonstrat ca, in ciuda aparentelor, barbatii se pare ca prefera brunetele.

Pe scurt, cercetatorii au ales o femeie atractiva si au trimis-o in mai multe cluburi. In prealabil, femeia a purtat o peruca blonda, apoi bruneta si, in cele din urma, roscata. Echipa de cercetatori a notat de cate ori a fost abordata de barbati in varianta blonda, bruneta si roscata, iar rezultatul a fost neasteptat: femeia a fost abordata de cele mai multe ori in versiunea bruneta.

Barbatii si-au motivat ulterior alegerea spunand ca in versiunea bruneta femeia le-a dat impresia ca e mai atractiva, inteligenta, "de neabordat" (o trasatura considerata pozitiva) si "de incredere". Despre versiunea blonda au spus ca parea prea "prostuta", iar despre cea roscata ca parea prea "temperamentala" si "intimidanta".

De asemenea, un alt studiu, de data aceasta facut in Marea Britanie, pe un esantion de peste 4.000 de barbati, arata ca majoritatea au preferat - din nou - brunetele, iar preferintele s-au pastrat chiar si atunci cand studiul a fost repetat in Franta si Statele Unite, precum si in unele tari precum Norvegia sau Suedia. 

Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO