Cercetătorul care a anticipat cutremurul din Turcia și Siria, luat la întrebări de internauți

Cercetătorul care a anticipat cutremurul din Turcia și Siria, luat la întrebări de internauți
FOTO: Facebook Frank Hoogerbeets
Citeste mai mult despre: cutremur Turcia, cutremur, Frank Hoogerbeets,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 07 Februarie 2023
Data actualizare: 07 Februarie 2023
Frank Hoogerbeets, cercetător neerlandez la Solar System Geomatry Survey (SSGEOS), a anticipat un cutremur devastator în Turcia și Siria cu trei zile înainte. Expertul a averizat că mișcările telurice sunt influențate de poziționarea planetelor din sistemul solar și a Lunii.

Frank Hoogerbeets este cercetătorul care a anticipat cel puțin un cutremur de circa 7,5 grade pe Richter, în perioada 4-6 februarie. Savantul neerlandez a explicat pe contul său de YouTube și pe Twitter că alinierea planetelor din acea perioadă influențează dinamica plăcilor tectonice de pe întreg globul și a făcut o predicție îngrijorătoare.

Mai devreme sau mai târziu va fi un cutremur cu o magnitudine de circa 7,5 în această regiune (sudul și centrul Turciei, Iordania, Siria, Liban)”, a scris acesta pe Twitter pe 3 februarie. 

Cutremurele și alinierea planetelor

Cu o zi înainte, pe canalul său de YouTube, Frank Hoogerbeets a explicat cum alinierea planetelor în perioada 4-6 februarie va influența mișcarea plăcilor tectonice. 

Cred că vom putea observa o creștere a activității seismice din 4 până în 6 februarie, este o oarecare posibilitate de a avea un eveniment seismic”, a spus cercetătorul, indicând două zone, din Orientul Mijlociu și Asia Centrală și de Sud. 

La câteva ore după primul seism care a afectat Turcia și Siria, neerlandezul a revenit pe contul său de Twitter pentru a-și exprima susținerea pentru cele două națiuni greu lovite de calamitate.

Inima mea este alături de toți cei afectați de cutremurul major din centrul Turciei. Așa cum am afirmat anterior, mai devreme sau mai târziu acest lucru se va întâmpla în această regiune, la fel ca în anii 115 și 526. Aceste cutremure sunt întotdeauna precedate de o geometrie planetară critică, așa cum am avut pe 4-5 februarie”, a scris acesta pe Twitter.

Mesajul său este însoțit de un comentariu al rețelei Twitter, conform căruia: 

Nu există nicio bază științifică pentru predicțiile privind cutremurele. Există întotdeauna o șansă să se producă un cutremur în locurile cu falii active, dar testele au arătat că previziunile specifice nu au rezultate mai bune decât cele aleatorii. Afirmațiile privind corelația cu alinierea planetelor au fost infirmate”.

Cercetătorul consideră că negarea existenței unei legături directe între alinierea planetelor și cutremure este o eroare a comunității științifice mondiale.

Da, există multă rezistență în cadrul comunității științifice cu privire la influența planetelor și a Lunii. Dar nu există nicio cercetare extinsă care să o infirme. Este doar o presupunere. De fapt, o lucrare științifică din Nature sugerează altfel”, mai scrie omul de știință. 

„Este Pakistan în pericol?”

Internauții au reacționat rapid la mesajele sale, bombardându-l cu întrebări legate de activitatea seismică din zonele în care locuiesc.

Este Pakistan în pericol?”; „Este India în pericol?”; „Va fi un cutremur în Libia?”.

Reacția sa a venit pe Twitter: „Mulți oameni comentează tweet-urile noastre și pun întrebări. Vă rugăm să înțelegeți că nu putem continua cu acest flux imens de răspunsuri. Împărtășim toate informațiile pe care le avem, inclusiv geometria planetară pe 4-5 februarie în videoclipurile noastre. Mulțumesc pentru înțelegere”. 

Fotografii: Twitter/Facebook Frank Hoogerbeets

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!