Charles Aznavour a murit. Cel supranumit ”Frank Sinatra al Franței” s-a stins la 94 de ani

Charles Aznavour a murit. Cel supranumit  Frank Sinatra al Franței  s-a stins la 94 de ani
Citeste mai mult despre: Charles Aznavour, a murit,
Data: 01 Octombrie 2018
Charles Aznavour, cel mai cunoscut cântăreț francez, a încetat din viaţă în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, la domiciliul său din Alpilles, sudul Franţei.

Artistul nu a încetat să susțină spectacole, în ciuda vârstei înaintate, totuși, în această vară, Aznavour a fost nevoit să-şi anuleze mai multe concerte din cauza unei fracturi la braţ suferite în urma unei căzături.

Pe parcursul carierei, Aznavour a vândut mai bine de 180 de milioane de discuri, fiind adesea supranumit ”Frank Sinatra al Franței”. Shahnour Varinag Aznavourian, pe numele său real, s-a născut pe Paris, din părinți armeni, care fugiseră de persecuția din Turcia și locuiau în Franța, în așteptarea vizei pentru Statele Unite. 

Nevoit să renunțe la școală la vârsta de 9 ani, din cauza sărăciei din familie, acesta a început o carieră în domeniul entertainmentului. La vârsta de 11 ani, acesta juca deja în spectacole la teatrul Marigny.

Șansa lui Aznavour s-a ivit atunci când Edith Piaf, căreia îi plăcea foarte mult vocea lui, l-a invitat în turneu alături de ea. În anii 50, acesta s-a lansat în cariera solo, iar abilitatea de a cânta în șase limbi diferite l-a ajutat să devină un star internațional.

De-a lungul carierei, Charles Aznavour a scris mai bine de 1200 de piese, inclusiv ”She”, care a fost cel de-al doilea lui hit în Marea Britanie, după cântecul ”The Old-Fashioned Way", din 1983. 

Aznavour a fost căsătorit de trei ori. Artistul este tatăl a șase copii cu cea de-a treia soție a sa, Ulla, cu care a fost împreună mai bine de 50 de ani, comform publicației Le Figaro.

În 2017, artistului i s-a oferit o stea pe celebrul Walk of Fame din Hollywood. Pe lângă cariera muzicală, Charles Aznavour a apărut în mai mult de 60 de filme și a fost un susținător înfocat al cauzei armenilor.

Foto: GettyVezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO