China a inaugurat cel mai lung pod de sticla din lume. Constructia poate fi traversata zilnic de 8 000 de oameni

China a inaugurat cel mai lung pod de sticla din lume. Constructia poate fi traversata zilnic de 8 000 de oameni
Data publicarii: 22 August 2016
Data actualizare: 22 August 2016
China a reusit de-a lungul timpului sa se impuna la nivel mondial in domenii diverse. De la Marele Zid Chinezesc si pana la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2008, chinezii au reusit sa atraga atentia lumii intregi prin inventivitatea si dorinta de a progresa.

Pe masura ce isi concretizeaza pozitia de mare putere mondiala, China continua sa surprinda. Recent, in zona unui canion urias din Parcul National Tianmenshan, provincia Hunan din centrul Chinei, a fost inaugurat cel mai lung pod, aflat si la cea mai mare inaltime din lume.

Constructia se afla la 300 de metri inaltime, cu o lungime de 430 de metri, 6 metri latime si are o podea realizata din panouri de sticla pentru a permite turistilor sa admire privelistea.  

Podul este compus din 99 de panouri care au trei straturi de sticla transparenta. Datorita acestor detalii, podul a stabilit 10 recorduri mondiale pentru design si constructie, a indicat comitetul de management al proiectului pentru China Daily, conform DPA. 


Sursa FOTO: Shutterstock

Anul viitor in luna iunie turistii vor putea face aruncari in gol cu coarda din trei puncte de sustinere ale podului, a declarat Joe Chen coordonatorul adjunct de proiecte al companiei de turism care gestioneaza canionul Zhangjiajie pentru blogul Inhabitat, scrie Agerpres.ro. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies