China vrea să construiască o cale ferată subacvatică de aproape 13.000 de kilometri

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică de aproape 13.000 de kilometri
Citeste mai mult despre: tren subacvatic, China,
Data publicarii: 03 Iunie 2021
Data actualizare: 09 Ianuarie 2022
La ora actuală, China are una dintre cele mai scumpe și mai impresionante rețele de căi ferate de mare viteză de pe Pământ.

Conform IFLScience, China vrea să construiască o cale ferată de mare viteză, în lungime de aproape 13.000 de kilometri, care să traverseze China, Siberia, estul Rusiei, apoi să ajungă în Alaska și, într-un final, în SUA. 

Prețul estimat pentru un astfel de proiect colosal? 200 miliarde de dolari. 

Planurile au apărut în 2014, când în Beijing Times a apărut intenția Chinei de a construi o super cale ferată. S-ar numit linia ”China-Rusia-Canada-America” și ar uni patru națiuni, atât pe plan economic, cât și pentru turism și comerț. 

La acea vreme, inginerii din China susțineau că sunt în discuții cu Rusia pentru a demara proiectul, de care erau încrezători că poate fi dus la capăt cu ajutorul tehnologiei existente. 

În 2018, China a aprobat primul tren subacvatic din istorie, care ar călători de la Ningbo, un oraș-port de lângă Shanghai, până la Zhoushan, un arhipelag de pe coasta de est. Acoperind 77 de kilometri, noua ruta ar include și 16,2 kilometri de cale ferată subacvatică. Este vorba de un tren Maglev, care levitează pe șine magnetice, fiind propulsat cu viteze foarte mari. Conform ziarelor occidentale, acesta proiect poate fi un test pentru un proiect mai larg, precum linia ”China-Rusia-Canada-America”. 

Foto; Shutterstock

Ne dăm în cărți S1E8 - ZDA VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies