Cine e actrița din România care joacă în cel mai longeviv serial din Marea Britanie

Cine e actrița din România care joacă în cel mai longeviv serial din Marea Britanie
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 17 Mai 2019
Data actualizare: 17 Mai 2019
Coronation Street este serialul care rulează fără întrerupere, din decembrie 1960, în Marea Britanie. Aproape 4.000 de episoade, iar în zece dintre ele a jucat până acum și o actriță originară din România.

Ruxandra Porojnicu (25 de ani) a fost selectată în distribuția serialului în acest an. Ea joacă rolul Alina Pop, o manichiuristă care este adusă în Regat ca sclavă a traficanților de care vie. Până să fie acceptată în serial, românca a jucat roluri mici, în scurtmetraje sau în piese de teatru în țara natală.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ruxandra (@ruxandraporojnicu) on

Însă, parcursul ei s-a schimbat după ce s-a stabilit la Londra, în 2015. A plecat cu 300 de lire în buzunar și a reușit să-și vadă visul împlinit, acela de a juca pe marile scene. Ruxandra Porojnicu crede că multe femei din Europa de Est, care vin cu aceleași visuri mărețe, pot ajunge victime ale traficanților de persoane.

„Din păcate, traficul de persoane și sclavia se petrec și în 2019, în locuri și cu oameni la care nu ne-am fi așteptat. Este un adevăr trist, care m-a impresionat până la lacrimi. Ca imigrant, care s-a stabilit peste hotare cu 300 de lire în buzunar, aș fi putut ajunge în aceeași situație. E o mare responsabilitate să fii vocea cuiva care a trecut printr-o experiență ca aceasta și sper din inimă ca această poveste să producă o schimbare”, a declarat actrița, conform The Sun. Ziarul britanic comite însă o eroare, susținând că Ruxandra este rusoaică.

Românca a fost nominalizată la categria debutantul anului într-un serial TV la premiile TV Choice Awards și are nevoie și de ceva susținere din România. O puteți susține pe Ruxandra AICI.

FOTO: Profimediaimages.ro

Cum a ajuns Ruxandra Porojnicu actriță

Ruxandra Porojnicu s-a născut la București în iulie 1993, dar a fost crescută de bunici, la țară. Aici și-a descoperit latura aventurieră și spiritul „sălbatic”. La vârsta de 7 ani s-a întors la București, unde a început să studieze artele marțiale și badmintonul.

La 17 ani s-a înscris în compania de teatru OKaua, unde și-a dat seama că vrea să facă actorie pentru tot restul vieții ei. 

În 2015 a absolvit Universitatea de Teatru și Film din București. A jucat în piesa Înșir’te mărgărite, de Victor Eftimiu, în adaptarea teatrală a lui Dan Puric. A urmat o colaborare cu Cătălin Saizescu, în filmul Scurtcircuit. În același ani a luat decizia să plece din România.

Ruxandra Porojnicu a apărut în multe reclame și prezentări de modă din postura de fotomodel. 

Vezi GALERIA FOTO de mai jos!

  • Foto: Essy AdelydeVIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies