Cine e cel mai bogat om din lume după cel mai recent top Forbes? Magnatul are o poveste controversată

Cine e cel mai bogat om din lume după cel mai recent top Forbes? Magnatul are o poveste controversată
Citeste mai mult despre: Jeff Bezos, miliardar, portret,
Data: 06 Martie 2019
Jeff Bezos  este, la 55 de ani, pentru al doilea an consecutiv, cel mai bogat om din lume, conform topului Forbes 2019,.  

Magnatul are o avere estimată la 131 de miliarde de dolari, o creştere cu 19 miliarde de dolari, faţă de martie 2018, dar în scădere de la 160 de miliarde de dolari, cât a atins de averea acestuia în octombrie 2018.

Jeffrey Preston, cunoscut ca "Jeff" Bezos, este un antreprenor american care a jucat un rol esențial în comerțul electronic în calitate de fondator și CEO al celei mai puternice companii de comerţ on-line.

Jurnalista Nellie Bowles de la New York Times îl descrie ca pe “o personaliate copleşitoare, o minte strălucitoare, dar un titan misterios şi cu sânge rece.” La începuturile sale în afaceri a fost aproape acuzat că şi-a împins corporaţiile în văzul public prin gesturi caritabile şi filantropie. Dacă asta se întâmpla în anii ’90, în anii 2000 era văzut ca o persoană inadaptată social, un introvertit cu multe ciudăţenii.

 


După anii 2010, imaginea sa publică a evoluat: a început să se îmbrace de revistă, şi-a schimbat dieta, a început să facă sport şi a devenit mult mai monden. A început să aibă o imagine tot mai pregnantă în spaţiul public şi, pe nesimţite, a devenit “titanul cu sânge rece”, considerat de mulţi model de om de afaceri fără scrupule sau urme de umanitate. În plus, mulţi l-au acuzat că nu se implică suficient în acţiuni caritabile. 

Mai mult, jurnaliștii de la The Seattle Times au publicat în exclusivitate informații conform cărora compania sa a înregistrat în 2016 un patent care descria o cușcă în care angajații companiei ar fi urmat să stea atunci când se aflau în preajma roboților industriali sau a utilajelor grele. După publicarea ilustrațiilor în presă, reacțiile în social media au fost atât de virulente încât membrii cpmpaniei au fost nevoiti să reacționeze public prin vocea VP-ului Dave Clark. Clark a scris pe Twitter: „Uneori se obțin brevete și pentru ideile proaste."

Cu toate astea, Clark a explicat că soluția nu a fost și nu va fi niciodată implementată.

Divorţul de soţia sa, MacKenzie Bezos, anunţat la începutul anului şi considerat cea mai scumpă despărţire a secolului, l-a propulsat pe magnat pe prima pagină a tabloidelor. Cei doi au anunţat pe Twitter că se separă după 25 de ani. Mai mult, s-a speculat ca multimiliardarul ar avea deja o relație cu Lauren Sanchez, o fostă prezentatoare de televiziune, în prezent pilot de elicopter, care este căsătorită cu mogulul de la Hollywood Patrick Whitesell.

Un alt miliardar excentric, dar care a devenit faimos în toată lumea este Gianluca Vacchi, prezentat într-un material marca "La Măruţă":
FOTO: INSTAGRAM/GETTY

 

FULLSCREEN
Cine e Jeff Bezos, cel mai bogat om din istoria modernă: la şedinţe în pijamale şi la serviciu în braţele unui ursuleţ
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO